Majonéz a szépségápolásban – Ne csak salátákhoz használd

Balatoni Dóra
Írta: ,

Majonéz a saláták egyik legkedveltebb összetevője. A fanatikus pedig szinte mindent ezzel esznek: lehet szó rántott sajtról vagy éppen virsliről. El tudod képzelni, hogy ezt a finomságot nem csak evésre lehet használni? Nagy hasznát vehetjük a szépségápolásban. Ha szeretnéd kipróbálni, máris eláruljuk, mi mindenre használhatod! Ezekkel akár az üzletekben is kapható drága termékeket is kiválthatod!

Majonézes hajpakolás Kép forrása: foodandbeveridge.com

Ha száraz, töredezett a hajad, a következő házi pakolás segíteni fog! Remekül hidratálja a hajat, így már néhány alkalom után lágy és selymes lesz.

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze majonéz,
  • 1 evőkanál méz,
  • 1 evőkanál tej.

Elkészítés:

A hozzávalókat keverjük el egy tálban, majd ezt a pakolás kenjük rá a hajunkra. Legyünk alaposak, igyekezzünk minden szálat befedni vele. Ezt követően tegyünk fel egy zuhanyzósapkát, egy óráig hagyjuk így, majd vegyük le és mossuk meg a hajunkat samponnal, ahogy egyébként szoktuk.

Ha száraz bőröd van, a következő pakolást ki kell próbálnod! Nagyon egyszerű, hiszen csak két összetevője van.

Ha pattanásaid vannak, akkor is érdemes bekenned vele az arcodat, a méz ugyanis remek antibakteriális hatással bír és megtisztítja az arcodat.

Hozzávalók:

  • 1-2 teáskanál organikus méz,
  • 1-2 csésze majonéz.

Elkészítés:

Keverjük el a két hozzávalót egy edényben, majd az egészet kend az arcodra, csak arra vigyázz, hogy a szem környékét hagyd ki. Hagyd az arcodon a maszkon nagyjából 20 percig, ezt követően mosd meg alaposan. Hetente kétszer-háromszor ismételd meg a műveletet, az arcod szép tiszta, hidratált lesz ezután.