Mutatjuk hogyan szépülsz meg, ha leszoksz a cigiről

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Mutatjuk hogyan szépülsz meg, ha leszoksz a cigiről

Kép forrása: unsplash

Hiába is próbáljuk szépíteni, a dohányzás az egyik legártalmasabb dolog, amit önként teszel a testeddel. Ezzel persze bizonyára tisztában is vagy, és felnőttként döntesz a szenvedély ellen, vagy éppen mellett. De azt tudod, hogyan válhatsz egyre szebbé, ha leszoksz a cigiről?

Ha dohányzol, számolhatsz vele, hogy egyáltalán nem fognak ragyogni a fogaid, és a legerősebb rágó sem fogja maradéktalanul eltüntetni a füst okozta szagokat.

Bár nem mondjuk, hogy feleslegesek a fogaid fehérségéért tett törekvéseid, amint rágyújtasz, az elszíneződést okozó anyagok ismét elkezdenek lerakódni.

A legjobbat egyértelműen akkor teszed a szájhigiéniádnak, ha lemondasz a cigiről!

Gyorsabb öregedés Kép forrása: unsplash

Mivel a cigarettázás érszűkülethez vezet, a számos negatív hatása mellett azzal is számolnod kell, hogy az oxigéndús vér nem, illetve jóval kisebb mértékben jut el a szerveidhez és a bőrödhöz. Ez okozza, hogy a bőr veszít természetes színéből, fakóvá, szürkévé válik.

Na és hogy mi a helyzet a ráncokkal? Bizony azok is hamarabb megjelennek a dohányosok körében, ugyanis a cigarettában levő mérgek részben lebontják a bőrben levő, feszességért felelős anyagokat.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba