Lemosható tetoválás házilag, ami úgy néz ki, mint az igazi

Lemosható tetoválás házilag, ami úgy néz ki, mint az igazi

Címlap / Stílus / Test / Lemosható tetoválás házilag, ami úgy néz ki, mint az igazi

Régóta gondolkodsz azon, hogy csináltatsz egy tetoválást, de előtte kipróbálnád, élőben hogy mutat? Vagy csak egy buli kedvéért, egy bizonyos szereléshez szeretnél mintákat magadra, de nem akarod egész életedben viselni őket? Akkor figyelj, van egy jópofa ötletünk!

Olyan, mint a rágóban volt

A lemosható tetoválás nagyjából olyan, mint amilyen régen a rágó mellé csomagolt papíron volt, azzal a különbséggel, hogy itt te magad határozhatod meg a mintát.

Készíthetsz saját kezűleg bármit, de akár netről is nyomtathatsz ki egy tetszőleges képet, amit aztán a kiválasztott testrészre helyezel.

Attól függően, hogy milyen tintát használsz, készíthetsz fekete vagy színes tetoválást is, de arra azért számíts, hogy a tetoválóművészek által alkotott színkavalkádhoz vagy színátmenethez hasonló hatást azért nem lehet így elérni.

Így készítsd el a tetoválást!

Fogj egy darabka papírt, és ha rajzold rá ceruzával az ábrát, amit viselni szeretnél. Ha kész a remekmű, akkor fogj egy zselétollat, és kezdd el átszínezni a vonalakat. Próbálj annyi tintát vinni a papírra, amennyit csak elbír, de nem kell egy egész tócsát odapöttyintened, mert ezzel csak azt éred el, hogy applikálás közben a tetoválásod elkenődik, elcsúszik.

Ha az ábra kész, készíts egy tálkába meleg vizet, és tarts a kezed ügyében egy kis rongyot. Tedd a papírt a kiválasztott testrészre úgy, hogy a tintás oldal nézzen a bőröd felé. Márts a rongyot vagy szivacsot a vízbe, és finoman nyomkodd át vele a papírt, hogy megnedvesedjen, de ne folyjon róla a víz. Várj körülbelül 30 másodpercet, majd óvatosan húzd le a papírt – a minta át is került a bőrödre, és elkészült a tetoválásod!

Meddig tart a minta?

Az, hogy a minta meddig tart, attól is függ, hogy milyen tollal dolgoztál, de általánosságban elmondható, hogy egy esténél tovább nem marad fent a rajz, és ha vízzel érintkezik, akkor nagyon gyorsan kopni kezd.

Arra azonban éppen elég lehet, hogy egy buliban megvillantsd a vadabbik énedet, vagy a gyerek kalózjelmezét kiegészítsd valamivel.

Mire kell figyelned?

Fontos, hogy lemosható tetoválásod elkészítéséhez ne használj filctollat vagy alkoholos filcet – ezek egyrészt jóval nehezebben kopnak le, másrészt olyan vegyszereket is tartalmazhatnak, amiket tényleg nem szerencsés a bőrödre kenni.

Ha nem egy egyszerű mintát szeretnél, hanem valamilyen feliratot, akkor azt tartsd észben, hogy a papír lenyomata éppen fordított lesz, tehát a betűket tükörírással kell elkészítened. Ennek a legegyszerűbb módja, ha egy vékony papírra elkészíted a feliratot, majd megfordítod, és erre az oldalra, az átütő mintákra viszed fel a tintát, majd innen applikálod a bőrödre a világnak szóló üzenetedet.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!