A legjobb intim gyanta házilag: útmutató lépésről lépésre

Kovács Andrea
Írta: ,
A legjobb intim gyanta házilag: útmutató lépésről lépésre

A szőrtelenítés a legtöbb nő életében sarkalatos kérdés, és abban is valószínűleg mindenki egyetért, hogy könnyebb lenne az élet felesleges szőrszálak nélkül. Ugyanakkor szerencsére többféle szőrtelenítő módszer is létezik, köztük a gyantázás, mely az intim zónát illetően is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ha te is gondolkozol rajta, hogy kipróbáld, vagy a kozmetikusnál hagyott pénzt szeretnéd megspórolni, jó helyen jársz, cikkünkből megtudhatod, hogyan láss hozzá otthon, saját kezűleg.

A gyanta előkészítése Kép forrása: makeupdweeb.wordpress.com

A gyantázáshoz az az ideális, ha a szőrszálak 1-1,5 centi hosszúak, így ha ennél hosszabbak, érdemes előbb kicsit levágni őket, és utána hozzáfogni.

Az sem jó, ha túl rövid, akkor nem ragad bele a gyanta.

Első lépésként melegítsd fel a gyantát: egy tömböt tegyél a kiöntőbe, majd egészen addig hevítsd lassú tűzön, amíg teljesen folyós állagú lesz.

Várd meg, amíg kihűl annyira, hogy ne égesse meg a bőrödet – érdemes a spatulára egy kevés mennyiséget kenni, és az ujjbegyeddel tesztelni.

Ha ez megvan, kezdődhet a gyantázás! 

Mielőtt nekilátsz Kép forrása: wellandgood.com

Ha még soha nem dolgoztál önmagában lehúzható tömbgyantával, érdemes kevésbé kényes területen kipróbálnod, hogyan működik, illetve hogy reagál a bőröd a gyantára.

Ezzel a típussal szokták eltávolítani bajuszvonalon lévő nem kívánatos szőrszálakat, de hónalj tájékon is praktikusabb a papíros változatnál.

Ha korábban borotvát használtál, akkor a szőr nagy valószínűséggel már megerősödött és helyenként be is nőhetett, így a legelső alkalom bízd a dolgot inkább kozmetikusra, majd ha túl vagy rajta, és még mindig úgy gondolod, hogy ezt a módszert szeretnéd alkalmazni a továbbiakban, pár hét elteltével próbáld meg otthon.

A második alkalom már kevésbé fog fájni, és azért sem rossz ötlet először szakemberhez fordulni, mert ellesheted tőle a megfelelő technikát.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató