Leégtél a napon? Ezek a szokások csak rontanak a helyzeten, inkább kerüld őket!

Stumpf Bea
Írta: ,

Az, hogy megfelelő faktorú napozókrémmel bekened magad és vigyázol a bőrödre, hogy ne égj le, reméljük, már alapnak számít. Bármennyire is vigyázol azonban, néha mégis előfordul, hogy egy-két helyen leégsz, mert vagy túl sokáig voltál a napon vagy nem számítottál rá, hogy ennyire erősen süt majd. Vannak szuper praktikák, hogy mivel és hogyan tudod kezelni a leégett bőröd, de azt lehet, hogy nem tudod, hogy mi az, amit ilyenkor érdemes kerülnöd. Lássuk!

Idő Kép forrása: iopop.tumblr.com

Amint észreveszed, hogy a bőröd egy kicsit is megégett, ne napozz tovább, ezzel csak rontasz a helyzeten.

Lehet, hogy előfordult már ugyanis, hogy úgy voltál vele, hogy már úgyis mindegy, és annak ellenére, hogy láttad, hogy nem túl rózsás a helyzet, tovább napoztál – pedig valójában sokat segített volna az az árnyékban töltött néhány óra.

Ha leégtél, sose várj a bőr kezelésével, rögtön vegyél egy hűsítő zuhanyt, kend be a megfelelő napozás utáni krémekkel és maradj az árnyékban!

Amikor leégsz, biztos tapasztaltad már, hogy a bőröd nem csak sokkal érzékenyebb, de szárazabb is, ahogy gyógyul.

Pontosan emiatt nem jó, ha túlságosan meleg vízzel zuhanyzol vagy fürdesz, hiszen a meleg víz csak még jobban kiszárítja majd a bőröd, amitől elveszíti a hidratáltság érzését.

Valószínű, hogy ha valóban rendesen leégtél, akkor nem is fog jól esni a túlságosan meleg zuhany, tehát jobb, ha langyosra vagy egy gyors hűsítő zuhanyra váltasz és utána alaposan bekened magad akár gyakrabban is, mint máskor!

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba