Küzdj meg egyszerűen a benőtt szőrszálakkal!

Írta: ,

A benőtt szőrszálakkal mindenki küzdött már, aki borotválja a csupaszítani kívánt testrészeit. Ezek a begyulladt, pattanásokra emlékeztető benövések igencsak meg tudják keseríteni az ember életét, nem csak azért, mert nem túl esztétikusak, hanem azért is, mert gyakran fájdalommal járnak. Hoztunk néhány praktikus tippet, amivel megelőzheted a kialakulásukat!

Első lépés: a megelőzés! Kép forrása: theyallhateus.com

1/4 Első lépés: a megelőzés!

Mielőtt elkezdenéd a szokásos borotválkozási rutint, az legyen az első, hogy az érintett területet leradírozod!

Hogy ez miért fontos? Azért, mert a lehámló bőrdarabkák nagy eséllyel belekerülhetnek a pórusaidba borotválkozás közben, és eltömíthetik azokat, a szőrszálak pedig nem tudnak majd megfelelően nőni – már kész is a baj.

Érdemes kókuszolaj-tartalmú krémmel is ápolni a szóban forgó bőrfelületet (akár magával a kókuszolajjal is), mert akkor még sima és puha is marad borotválkozás után.

Ha már megtörtént a baj Kép forrása: theyallhateus.com

2/4 Ha már megtörtént a baj

Ha már benőtt a szőrszál, az első dolog, amit az eltüntetése érdekében tehetsz, hogy minél melegebb vízzel lemosod, vagy akár borogathatod is.

Ez azért jó, mert a hő hatására a pórusaid kitágulnak, a szőrszál pedig néha magától is megtalálja a helyes utat a felszín felé.

Ha nem sikerül egyedül megoldania a problémát, akkor jössz te a képbe a következő lépéssel.

Szabadítsd ki a benőtt szőrszálat! Kép forrása: theyallhateus.com

3/4 Szabadítsd ki a benőtt szőrszálat!

A legegyszerűbb, ha egy jó minőségű szemöldökcsipesszel végzed el a piszkos munkát.

A művelet előtt mindig mártsd szalicilsavba vagy alkoholba a csipeszt, nehogy elfertőződjön a benőtt szőrszál körüli bőrfelület.

Érdemes várni a „műtéttel” addig, amíg a szőrszál kicsit megnő, mert akkor könnyebben ki tudod szabadítani, és nem rontasz még tovább a helyzeten.

Szüntesd meg a gyulladást! Kép forrása: redbulletin.com

4/4 Szüntesd meg a gyulladást!

Ez a lépés a legfontosabb, hiszen ha gyulladtan hagyod a benőtt szőrszál helyét, azzal ugyanannyit ártasz, mintha nem is csináltál volna semmit. Az alkohol és a szalicilsav ezúttal is jó megoldás, de léteznek speciálisan erre a célra kifejlesztett gyulladásgátló készítmények.

Sőt, keverhetsz magadnak is házi gyulladáscsökkentőt: önts össze három evőkanál rózsavizet, egy evőkanál aloe verát, valamint két evőkanál teafaolajat és varázsmogyoró-kivonatot (ilyen tényleg van, nézz utána!). 

Ez is tökéletesen leviszi a gyulladást, és pár órán belül olyan lesz a benőtt szőrszál helye, mintha soha nem is lett volna vele probléma.