5 külső dolog, amiről nem is gondolnád, de a férfiak csábítónak találják

Szőke Angéla
Írta: , Frissítve:

Szőke haj, csábos mosoly és hosszú lábak, ezek azok a tipikus külső jegyek, amik eszünkbe jutnak, mikor arra gondolunk, hogy a férfiak mit találnak szexinek egy nőn. Pedig vannak más dolgok, amikről nem is gondolnánk, hogy vonzó számukra, és talán még ők maguk sem, hiszen olykor mindez tudat alatt történik. Nézzük, mi az az öt külsőség, amiről nem is gondolnánk, de a férfiak szexinek találják.

1. Közepes mellméret

Mindig azt halljuk, hogy a férfiak a nagy mellekre buknak, sőt, egyre gyakrabban azt is, hogy a kifejezetten kicsikre. A tudomány szerint viszont egyik állítás sem igaz, hiszen a kutatások szerint a nagy átlag az közepes mellméretet preferálja.

Tudat alatt ahhoz a partnerhez vonzódunk, akiről azt gondoljuk, hogy egészséges utódot tudnánk nemzeni vele, ezért van, hogy az extremitások nem vonzóak egyik nem számára sem.

Tehát a sem nem túl kicsi, se nem túl nagy, hanem az arányos mell a befutó.

2. Kis lábak

A láb fontosabb a férfiaknak, mint gondolnánk, nemhiába van annyi lábfétisiszta közöttük, azonban ez nemcsak abban nyilvánul meg, hogy ránéznek egy nő lábára és megállapítják a méretét. A new york-i Albany egyetem csoportja olyan kutatást végzett, melyben egy több nő arcrészleteiből készült fiktív arcot mutattak nekik. A nőkben az volt a közös, hogy mindegyiknek kis lába volt.

Egy másik ugyanilyen arcmontázst készítettek, ezúttal nagylábú nők vonásait felhasználva és a férfiaknak el kellett dönteniük, melyik a vonzóbb. A kislábú női arcot nemcsak szebbnek, hanem nőiesebbnek is találták.

3. Átlagos arc

Kép forrása: kiuikson/Depositphotos.com

A szépségideál folyamatosan változik, nemcsak a test arányosságaiban, hanem az arc vonásait tekintve is. Manapság a nagy szemek, a pici orr és a – talán túlságosan is – vastag száj a „divat”, legalábbis a plasztikai sebészektől ezeket „rendelik” a hölgyek. Régebben a kisebb szemek, szájak voltak népszerűbbek, tehát a porcelánbaba-arc. A baba arc valóban beindítja a védelmező ösztönt a férfiakban, ami fontos volt az evolúció szempontjából, azonban egy női arc minél arányosabb – tehát a szem, orr száj se nem túl kicsi, se nem túl nagy rajta – annál szebbnek látják.

Egy kutatás bebizonyította, hogy egy fiktív női arcot annál vonzóbbnak találnak a férfiak, minél több nő vonásából állítják össze.

Fókuszban

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra

Tündököljön otthonod is a legjobb formájában!