Könnyen kiszárad a bőröd? Ezek az okok állhatnak a háttérben!

Zabolai Margit
Írta: ,

A kellemetlen, húzó, feszülő érzés már önmagában is elég rossz, de nem ez az egyetlen baj a száraz bőrrel: sokkal hajlamosabb lehet a sérülésekre, ekcémára, ráadásul gyorsabban is ráncosodik. Télen különösen fontos, hogy odafigyelj ezekre a körülményekre, amelyek a szárazságot okozhatják.

A hálószoba levegője

Mindenki tudja, hogy aludni jobb olyan szobában, ahol egy kicsit alacsonyabb a hőmérséklet, mint a lakás többi életterében.

De azt is tudtad, hogy a hálószoba levegője az éjszaka folyamán melegedhet, és egyre szárazabb lehet? Ez pedig a bőrödet is kiszáríthatja.

A megoldás az, ha hyaluron tartalmú éjszakai krémmel ápolod a bőrödet lefekvés előtt, ami segít, hogy a megkötött nedvesség ne tudjon távozni, és beszerzel egy párásító berendezést, amivel egészséges szinten tarthatod a levegő nedvességtartalmát.

Forró zuhany

A világért sem szeretnénk lebeszélni róla, mert tudjuk, mennyire jól esik a nap végén –pláne a hideg időben – a forró zuhany.

Azt viszont tudnod kell, hogy a meleg víz drasztikusan képes szárítani a bőrödet, ezért érdemes legalább néhány fokkal langyosabb hőmérsékletet választanod, és nem negyed óráig állni a vízsugár alatt.

Érdemes olyan tusfürdőt választani, ami már zuhanyzás közben is hidratálja a bőrödet, és a fürdő után soha ne feledkezz meg a hidratálásról, hogy pótold az elvesztett nedvességet!