Intim gyanta saját kezűleg: útmutató lépésről lépésre

Intim gyanta saját kezűleg: útmutató lépésről lépésre

Címlap / Stílus / Test / Intim gyanta saját kezűleg: útmutató lépésről lépésre

A szőrtelenítés a legtöbb nő életében sarkalatos kérdés, és abban is valószínűleg mindenki egyetért, hogy könnyebb lenne az élet felesleges szőrszálak nélkül. Ugyanakkor szerencsére többféle szőrtelenítő módszer is létezik, köztük a gyantázás, mely az intim zónát illetően is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ha te is gondolkozol rajta, hogy kipróbáld, vagy a kozmetikusnál hagyott pénzt szeretnéd megspórolni, jó helyen jársz, cikkünkből megtudhatod, hogyan láss hozzá otthon, saját kezűleg.

A szükséges eszközök

Mivel igen kényes területről van szó, a szokásos, papírral lehúzható gyanta nem jöhet számításba, helyette válassz valamilyen tömbgyantát, melyet leginkább kozmetikai kellékeket árusító üzletekben szerezhetsz be.

Spatulára is szükséged lesz, ezzel fogod majd felkenni a gyantát.

A fentiek mellett kell még valami, amiben felmelegíted a gyantát. Erre a célra tökéletesen megfelel egy kisméretű, fém kávékiöntő, lehetőleg olyan, aminek nyele is van, így könnyebben tudsz vele bánni.

Másra nem is lesz szükséged, persze az elszántság és egy kis kézügyesség azért jól jön.

Mielőtt nekilátsz

Ha még soha nem dolgoztál önmagában lehúzható tömbgyantával, érdemes kevésbé kényes területen kipróbálnod, hogyan működik, illetve hogy reagál a bőröd a gyantára.

Ezzel a típussal szokták eltávolítani bajuszvonalon lévő nem kívánatos szőrszálakat, de hónalj tájékon is praktikusabb a papíros változatnál.

Ha korábban borotvát használtál, akkor a szőr nagy valószínűséggel már megerősödött és helyenként be is nőhetett, így a legelső alkalom bízd a dolgot inkább kozmetikusra, majd ha túl vagy rajta, és még mindig úgy gondolod, hogy ezt a módszert szeretnéd alkalmazni a továbbiakban, pár hét elteltével próbáld meg otthon.

A második alkalom már kevésbé fog fájni, és azért sem rossz ötlet először szakemberhez fordulni, mert ellesheted tőle a megfelelő technikát.

A gyanta előkészítése

A gyantázáshoz az az ideális, ha a szőrszálak 1-1,5 centi hosszúak, így ha ennél hosszabbak, érdemes előbb kicsit levágni őket, és utána hozzáfogni.

Az sem jó, ha túl rövid, akkor nem ragad bele a gyanta.

Első lépésként melegítsd fel a gyantát: egy tömböt tegyél a kiöntőbe, majd egészen addig hevítsd lassú tűzön, amíg teljesen folyós állagú lesz.

Várd meg, amíg kihűl annyira, hogy ne égesse meg a bőrödet – érdemes a spatulára egy kevés mennyiséget kenni, és az ujjbegyeddel tesztelni.

Ha ez megvan, kezdődhet a gyantázás! 

VIDEO A 3 legszebb party smink 2024-re

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»