Intim gyanta házilag: útmutató lépésről lépésre a tökéletes simaságért

Szendrey Adrienn
Írta: ,

A szőrtelenítés a legtöbb nő életében sarkalatos kérdés, és abban is valószínűleg mindenki egyetért, hogy könnyebb lenne az élet felesleges szőrszálak nélkül. Ugyanakkor szerencsére többféle szőrtelenítő módszer is létezik, köztük a gyantázás, mely az intim zónát illetően is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ha te is gondolkozol rajta, hogy kipróbáld, vagy a kozmetikusnál hagyott pénzt szeretnéd megspórolni, jó helyen jársz, cikkünkből megtudhatod, hogyan láss hozzá otthon, saját kezűleg.

Gyantázásra fel!

Fentről, a szeméremdombról haladj lefelé a kényesebb részek felé. Fontos, hogy mindig a szőrszálak növekedési irányával megegyezően vidd fel a gyantát, és ellentétesen húzd le.

A spatulával kenj egy csíkot, az ujjaiddal kicsit nyomkodd meg, majd néhány másodperc után egy határozott mozdulattal húzd le a gyantacsík végénél fogva.

Fontos, hogy ne hagyd fenn túl sokáig a gyantát, mert ha átveszi a testhőmérsékleted, képtelenség lesz lehúzni.

A fájdalom elviselésében sokat segíthet, ha odafigyelsz a légzésedre közben, mindig kilégzésnél húzd le, hidd el, segít! A szeméremajkakhoz érve a legnehezebb a dolgod, hiszen itt a bőröd is vékonyabb, segíthet, ha mindig kifeszíted azt a területet, miközben gyantázod, így könnyebben le tudod rántani a csíkot.

Sok esetben jól jön egy tükör, pláne, ha nem vagy túl hajlékony.

Nyugtasd meg a bőröd! Kép forrása: hellonatural.co

Ne lepődj meg, ha végeredményként amellett, hogy bőröd pihe-puhává és simává válik, bizony egy kicsit feldagadhat és be is pirosodhat.

Ez teljesen természetes, másnapra magától is elmúlik, de enyhítheted, ha valamilyen nyugtató hatású olajat kensz rá, vagy befújod aloe verával.

Az olaj a gyantamaradék eltávolítására is nagyon praktikus, bármilyen precízen dolgoztál is, néhány gyantapötty biztosan maradt itt-ott, ezeket szépen le tudod szedni az olaj segítségével.