Indul az eperszezon! 3 szuper desszert és 3 testszépítő trükk eperrel

Írta: ,

Az eper az egyik legfinomabb, legzamatosabb gyümölcsünk, de nem csak az íze miatt imádjuk annyira. Erre ugyanis a nyár szimbólumaként is tekinthetünk; amikor végre elkezd megérni, tudjuk, hogy közel van már a napsütötte pihenés és medencézés időszaka. A gyümölcsöt pedig nem csak csokiöntettel leborítva lehet igazán élvezni; mutatunk néhány praktikát, amiben szintén hasznosíthatjátok az epret.

Feszesítés és hámlasztás Kép forrása: lauradomingo.co.uk

Tudtad, hogy az eper szuperül frissíti a bőrt, képes feszesíteni, és még hámlasztó hatása is van? Épp ezért, ha már nem kívánod a megmaradt gyümölcsöt (bár tudjuk, ez szinte lehetetlen), nyugodtan hasznosíthatod szépségtermékként is.

Kettévágva, vagy pépesítve is beledörzsölheted az arcbőrödbe, de ha inkább pakolásra vágynál, keverd össze tejszínnel, és úgy vidd fel magadra.

Ez normál és száraz bőrre is egyaránt pozitív hatással bír, és mindössze 5-10 percig kell az arcodon hagynod. Mire végzel, máris üdébbnek érzed magad!

Mascarponés epersüti Kép forrása: platedcravings.com

Az epres édességekkel mindig lehet kísérletezni, hiszen hatalmas népszerűségnek örvendenek.

Az alábbihoz nincs is szükséged másra csak néhány szem eperre, 1 natúr joghurtra, porcukorra, túróra és egydoboz mascarponéra.

Elkészítés:

Először vágd félbe az epret, majd szórd meg porcukorral. Ezt követően habverővel keverj össze két kanál mascarponét joghurttal, túróval, és némi cukorral, ízlés szerint. Ha mindent jól csináltál, egy sűrűbb masszát kell kapnod.

Ezt követően tegyél a pohár aljára epret, majd öntsd le az öntettel, és a tetejét díszítsd néhány szem gyümölccsel - akár áfonyával is.