Indul az eperszezon! 3 szuper desszert és 3 testszépítő trükk eperrel

Írta: ,

Az eper az egyik legfinomabb, legzamatosabb gyümölcsünk, de nem csak az íze miatt imádjuk annyira. Erre ugyanis a nyár szimbólumaként is tekinthetünk; amikor végre elkezd megérni, tudjuk, hogy közel van már a napsütötte pihenés és medencézés időszaka. A gyümölcsöt pedig nem csak csokiöntettel leborítva lehet igazán élvezni; mutatunk néhány praktikát, amiben szintén hasznosíthatjátok az epret.

Feszesítés és hámlasztás Kép forrása: lauradomingo.co.uk

1/6 Feszesítés és hámlasztás

Tudtad, hogy az eper szuperül frissíti a bőrt, képes feszesíteni, és még hámlasztó hatása is van? Épp ezért, ha már nem kívánod a megmaradt gyümölcsöt (bár tudjuk, ez szinte lehetetlen), nyugodtan hasznosíthatod szépségtermékként is.

Kettévágva, vagy pépesítve is beledörzsölheted az arcbőrödbe, de ha inkább pakolásra vágynál, keverd össze tejszínnel, és úgy vidd fel magadra.

Ez normál és száraz bőrre is egyaránt pozitív hatással bír, és mindössze 5-10 percig kell az arcodon hagynod. Mire végzel, máris üdébbnek érzed magad!

Mascarponés epersüti Kép forrása: platedcravings.com

2/6 Mascarponés epersüti

Az epres édességekkel mindig lehet kísérletezni, hiszen hatalmas népszerűségnek örvendenek.

Az alábbihoz nincs is szükséged másra csak néhány szem eperre, 1 natúr joghurtra, porcukorra, túróra és egydoboz mascarponéra.

Elkészítés:

Először vágd félbe az epret, majd szórd meg porcukorral. Ezt követően habverővel keverj össze két kanál mascarponét joghurttal, túróval, és némi cukorral, ízlés szerint. Ha mindent jól csináltál, egy sűrűbb masszát kell kapnod.

Ezt követően tegyél a pohár aljára epret, majd öntsd le az öntettel, és a tetejét díszítsd néhány szem gyümölccsel - akár áfonyával is.

Szem alatti táskák? Soha! Kép forrása: gofeminin.de

3/6 Szem alatti táskák? Soha!

Gyakran vannak felpuffadva a szemeid, karikásak, és emiatt folyton fáradtnak nézel ki? Aggodalomra semmi ok, az eper ugyanis nagy segítségedre válhat ebben a problémában is.

Mivel olyan összetevőket tartalmaz, amelyek képesek csökkenteni a szemek körüli duzzanatot, sokan alkalmazzák házi praktikaként.

Vágj félbe egy epret, szabadítsd meg a zöld részeitől, és tedd be 30 percre a hűtőbe. Ezek után szeld fel őket vékony csíkokra, és tedd 15 percre a szemed alá. Ha kész, szedd le őket, és mosd meg hideg vízzel az arcod; ha ezt minden nap megismétled, búcsút inthetsz a karikáknak.

Hűsítő eperleves Kép forrása: jcocina.com

4/6 Hűsítő eperleves

Eperből isteni gyümölcslevest lehet készíteni, mindössze néhány hozzávaló segítségével: 15 dkg cukor, 1 kg eper, 2 teáskanál reszelt gyömbér, 1.5 liter tej, citromlé, menta

Elkészítés:

Vágd ki az eperből a szárát és levelét, majd turmixold össze a mentalevelekkel, cukorral, gyömbérrel, és egy citromból kifacsart citromlével. Ezt egy sűrű szitán kell átszűrnöd, miközben folyamatosan kevergeted, hogy ne kerüljön a levesbe például mag vagy levél.

Végül csak öntsd hozzá a tejet, és hagyd állni 2-3 órát a hűtőben.

Akadályozd meg vele a hajhullást! Kép forrása: adriandelsiphoto.com

5/6 Akadályozd meg vele a hajhullást!

A hajszálak elvesztése elég zavaró tud lenni, pláne, ha folyton rátapadnak a ruháinkra. Persze ma már boltokban rengeteg terméket találhatsz kifejezetten ez ellen, de ha a természetes összetevőket kedveled, használj epret!

Tele van C vitaminnal, és olyan anyagokkal, amelyek még a hajnövekedést is serkentik. Passzírozz össze néhány szem epret, majd keverd össze extra-szűz kókuszolajjal és mézzel.

A pakolás már kész is, ezt csak fel kell kenned a hajadra, és rajta hagyni nagyjából 20 percig. Ha kész, mosd le langyos vízzel, és hetente kétszer ismételd meg.

Házi eperjégkrém három összetevőből Kép forrása: damndelicious.net

6/6 Házi eperjégkrém három összetevőből

Nincs is jobb annál, mint a nyári melegben kiülni az erkélyre, és megenni egy jégkrémet. Mit szólnál, ha ezúttal nem a boltban vennéd meg, hanem te készítenéd el?

Csak fogj néhány eperdarabot, önts hozzá egy evőkanál mézet, és turmixold össze őket. Ezek után borítsd át őket egy kis pohárba, keverd össze egy kevés joghurttal, és már mehet is a mélyhűtőbe.

Amikor már félig megfagyott, szúrj bele kis pálcikát, és tedd vissza még keményedni; meglátod, isteni finom lesz!