Így teszi tönkre a megjelenésed a túlzott fűtés

Írta: ,

Egyéni preferenciádon és a pénztárcádon múlik, milyen meleget szeretsz a lakásban tartani. De tudnod kell, hogy a 23 fokra vagy annál is magasabbra állított termosztát igencsak rányomhatja a bélyegét a megjelenésedre…

Cserepes ajkak

1/5 Cserepes ajkak

A túl magas szobai hőmérséklet szörnyű hatással van az ajkakra, melyeknek nincsenek faggyúmirigyeik, így érzékenyebben reagálnak a nedvesség hiányára.

A legrégebbi módszer, tehát a nyalogatás sajnos eleve kudarcra van ítélve, hiszen a benne található emésztő folyadékok tovább fokozzák a szárító hatást.

A problémát súlyosbítja, hogy a sérült bőr elhalt hámrétege megakadályozza az utólag pótolt hatóanyagok beszívódását. Ha már kész a baj, ne radírozd vagy dörzsöld az érintett felületet!

Érdemes direkt szájra készült, enyhe gyömölcssavas hámlasztót alkalmazni, esetleg fürdés után a még nedves ajkakat törölközővel áttapogatni. Ezután következhet a mélyhidratálás.

 

Sajgó kezek

2/5 Sajgó kezek

Miután végre hazaértél a metsző hidegből, semmiképpen se tedd a kezed a radiátorra, hiába remélsz tőle gyors átmelegedést!

A túlzott hőmérséklet-ingadozás ugyanis viszkető, fájó bőrduzzanatot eredményezhet, mivel a vérerek nem képesek alkalmazkodni a hirtelen fokozódó keringéshez.

A túl magasra tekert termosztát pedig akár szüntelenül száríthatja a kezed bőrét, amely mindennapi teendőidnél fogva irritáló anyagokkal is érintkezik.

Törj ki az ördögi körből, télen használj gazdagabb állagú kézbalzsamot vagy –krémet! Az összetevők listáján a glicerint is keresd.

Ráncosabb arc

3/5 Ráncosabb arc

A túl meleg szobai hőmérséklet, amely általában alacsony páratartalommal párosul, a hámsejtek idő előtti öregedését idézi elő – ez pedig jó eséllyel az arcodon látszik meg először.

Minél feljebb tekered a termosztátot, annál szárazabb lesz a bőröd a szakértők szerint.

Gondolj úgy a hámrétegre, mint egy téglafalra, mely megvédi és elhatárolja a tested a környezeti tényezőktől!

Amikor szárazságot és húzódást tapasztalsz, repedések jelennek meg a falon, tehát a víz és az irritáló anyagok kedvezőtlenül áramolhatnak.

A védőgát funkció helyreállításához a néhány fokkal alacsonyabb hőmérséklet beállítása mellett el kell kerülnöd például a szalicilsavat – még akkor is, ha problémás a bőröd.

Vörös szemek

4/5 Vörös szemek

Ugye, milyen idegesítő, amikor valaki csodálkozva megkérdezi tőled, miért vörös a szemed? Télen nem is kell, hogy ennek különösebb oka legyen.

Az úgynevezett „száraz szem szindróma” ugyanis sokakat sújt, főleg a kontaktlencséseket.

A szemcseppek hozzájárulnak ugyan a látószerv folyadékszintjének megőrzéséhez, ám némileg ironikus módon a vörösödés elleniek irritálhatnak, tehát ronthatnak a helyzeten.

A termosztát ésszerűbb beállítása mellett párásító készülékkel érhetsz el gyors eredményt – ami valószínűleg tényleg sürgető lenne, hiszen viszketés is járhat a vörösséggel.

Élettelen haj

5/5 Élettelen haj

Lelapult, össze-vissza szálló, megregulázhatatlan tincsek miatt bosszankodsz télen? Hát ezen senki sem lepődik meg, hiszen a probléma rendkívül elterjedt.

A szálak a környezetüknek megfelelő mennyiségben vesznek fel és adnak le folyadékot, márpedig egy túlfűtött lakás voltaképpen sivatagi atmoszférát jelent.

Természetes olajokat tartalmazó hajápolókkal, valamint megfelelő folyadékfogyasztással segítheted elő a szervezeted munkáját, valamint sapka hordásával.

A jéggé dermedt hajhagymák ugyanis sokkal rosszabb összhatást produkálnak a fejfedő miatt lelapult frizuránál…

Te melyik téli kellemetlenséget élted már át?