Így teszi tönkre a megjelenésed a túlzott fűtés

Sándor Alexandra
Írta: ,

Egyéni preferenciádon és a pénztárcádon múlik, milyen meleget szeretsz a lakásban tartani. De tudnod kell, hogy a 23 fokra vagy annál is magasabbra állított termosztát igencsak rányomhatja a bélyegét a megjelenésedre…

Cserepes ajkak

A túl magas szobai hőmérséklet szörnyű hatással van az ajkakra, melyeknek nincsenek faggyúmirigyeik, így érzékenyebben reagálnak a nedvesség hiányára.

A legrégebbi módszer, tehát a nyalogatás sajnos eleve kudarcra van ítélve, hiszen a benne található emésztő folyadékok tovább fokozzák a szárító hatást.

A problémát súlyosbítja, hogy a sérült bőr elhalt hámrétege megakadályozza az utólag pótolt hatóanyagok beszívódását. Ha már kész a baj, ne radírozd vagy dörzsöld az érintett felületet!

Érdemes direkt szájra készült, enyhe gyömölcssavas hámlasztót alkalmazni, esetleg fürdés után a még nedves ajkakat törölközővel áttapogatni. Ezután következhet a mélyhidratálás.

 

Sajgó kezek

Miután végre hazaértél a metsző hidegből, semmiképpen se tedd a kezed a radiátorra, hiába remélsz tőle gyors átmelegedést!

A túlzott hőmérséklet-ingadozás ugyanis viszkető, fájó bőrduzzanatot eredményezhet, mivel a vérerek nem képesek alkalmazkodni a hirtelen fokozódó keringéshez.

A túl magasra tekert termosztát pedig akár szüntelenül száríthatja a kezed bőrét, amely mindennapi teendőidnél fogva irritáló anyagokkal is érintkezik.

Törj ki az ördögi körből, télen használj gazdagabb állagú kézbalzsamot vagy –krémet! Az összetevők listáján a glicerint is keresd.