Így tagadhatsz le legalább egy tízest 50 felett

Sándor Alexandra
Írta: ,
Így tagadhatsz le legalább egy tízest 50 felett

„Egy igazi nő sosem mondja meg a korát!” – tartja a mondás, ami ötven fölött egyre inkább igaz. Főleg akkor, ha tudod a módját, hogyan cselezheted ki az idő vasfogát, és tűnhetsz a valódi korodnál sokkal fiatalabbnak... Segítünk, hogy kívül-belül fitt maradj!

Ne félj a zsírtól!

A zsírszegény diéta jól hangzik ugyan, de figyelj rá, hogy semmiképpen se vedd egy kalap alá az „egészségtelen”, azaz telített zsírsavakat – amelyek például a feldolgozott élelmiszerekben és a klasszikusan nehéz ételekben találhatóak – az „egészséges” telítetlenekkel!
Az agyadnak, a szívednek, az ereidnek és a bőrödnek is jót tesz, ha nem vonod meg magadtól a növényi olajokat, a halféléket és a magvakat.

Töltsd meg az üres fészket!

A pszichológiában „üres fészek szindróma”-ként emlegetett jelenség akkor következik be, ha a gyerekek már kirepültek, és a középkorú pár magára marad: új kihívásokkal kell szembenézniük, immáron kettesben.
A nehézségek könnyebben megoldhatóak, ha az üresség érzetét sikerül egy háziállattal, vagy valamilyen új hobbival, időtöltéssel kiküszöbölni. A napi szintű testmozgás is kiváló erre a célra, mert serkenti a boldogsághormonok termelődését.