Így szépülj az ünnepek között

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Nem a legfontosabb szempont, hogy az ünnepek között is kiemelkedően csinos legyél, ilyenkor inkább a kényelem és a lustálkodás kerül előtérbe. Ugyanakkor nem árt, ha ekkor is őrzöd a szépségedet, hiszen közeledik az év legnagyobb bulija.

Kérj előre időpontot!

Amennyiben az ünnepek között szeretnél eljutni a manikűrösödhöz, vagy a fodrászodhoz, kozmetikusodhoz, úgy jó, ha már a hónap elején biztosítod az időpontokat.

Az évnek ebben a szakaszában általában azok is áldoznak a szépségápolás ilyen formáira, akik egyébként nem tennék, így a helyek vészesen fogynak. 

Persze, ha te korábban már felkészültél a karácsonyra a szakértők segítségével, akkor semmi szükség arra, hogy a két ünnep között ismét megjelenj a szalonban, de ha pont szilveszter előtt esedékes a látogatás, akkor azt időben jelezd.

Már csak azért is, mert érthető módon a szépségápolással foglalkozók is szeretnének pihenni az ünnepek során, tudniuk kell, hogyan oszthatják be az idejüket.

Ügyelj az étkezésre karácsony után!

Ha jól akarod érezni magadat a szilveszteri bulin, akkor valószínűleg nem szeretnéd a pluszkilók takargatásával tölteni az estét.

Főleg nem akkor, ha egyébként már jó előre megvetted a ruhát, és most derül ki róla, hogy túlságosan is szűk az ünnepi túlsúly végett.

A probléma kiküszöbölése érdekében ne az utolsó pillanatban próbáld fel az összeállítást, hanem már karácsony után vedd fel, hogy lásd, mennyire kell ügyelned az étkezésedre.

Ha nem torkollt féktelen evésbe a karácsony, akkor nem lehet akkora a gond, hogy néhány napi odafigyelő étkezéssel ne tudnád kompenzálni.

Mellőzd a szénhidrátokat, a sovány húsokat pedig fogyaszd zöldségekkel, salátával, a folyadékot pótold gyógyteák formájában, és meglátod, hamar helyreáll a rend.