Így szépítsd meg a bőröd és a hajad natúr olajokkal (x)

bien.hu
Írta: ,

Mitől száraz télen a bőröd? Bizony itt kevés a hidratálás, visszazsírozás is kell! Egy jóféle bio mandula, -argán, -shea vagy kókuszolaj önmagában is kitűnő lehet a bőrre vagy hajra.

Így használd

Arcmosás után a még nedves bőrödre néhány cseppet az ujjbegyeiddel oszlass el és finoman, körkörösen masszírozz be. Hajvégekre szintén még szárítás előtt alkalmazd.

A kókuszvaj leginkább testvajként kiváló, arcra inkább az argán, -mandula, shea olaj való.

Pattanásos bőrre is jó lehet?

Igen: tévedés, hogy a pattanásos bőrnek nem kell táplálás alapos arctisztítás és arcradírozás után szelíden adagoljuk az olajat, szintén nedves bőrre. A bio jojoba, ligetszépe vagy argánolaj megfelelő alapanyag ehhez a művelethez. Ezek ún. „száraz” olajak, gyorsan felszívódnak a bőrbe.

A bio, finomítatlan növényi olajok a natúr kozmetikumokban is fontos szerepet töltenek be: míg a hajápolókba főleg az argán,-és jojoba olaj kerül, a testápolókba sheavaj, kókuszvaj a kedvezőbb. Az olajtartalom picit csökkentheti a habzást, de ez nem jelenti a tisztítóerő csökkenését, és ami külön előnyös, hogy megúszhatjuk a testápoló vagy balzsam használatát, mert kevésbé szárítják a bőrt és a hajat.

Ugyanakkor a kémiailag gyakran igénybe vett haj (festés, dauer, stb.) mindig jobban fogja igényelni a balzsamot: a MosóMami kínálatában öblítést nem igénylő spray balzsam és tápláló krémbalzsam is megtalálható.

Az ünnepi alkalom pedig még a szolidabb hölgyeket is sminkelésre ihleti: lehet válogatni a BoHo bio smink palettájáról, melyekben a bio sárgabarack mag olaj az egyik kulcs összetevő.

A MosóMami natúr vajakat/olajokat/viaszokat itt vásárolhatod meg!