Így őrizd meg hosszan a barnaságod

Tomanóczy Andrea
Írta: ,
Így őrizd meg hosszan a barnaságod

A napbarnította bőrszín sokak álma, de a nyár elmúlásával a bronzos külső is odavész. Mit tehetünk, hogy minél hosszabb ideig megőrizhessük?

Miért barnulunk?

Először is szögezzük le, miért is barnulunk le. A bronzos bőr nem más, mint egyfajta védelmi reakció a nap sugárzása ellen, tehát alapjába véve ez nem egy normális állapot, sőt, a hámnak stresszt jelent. Hogy ezt miért fontos tudni?

Röviden azért, mert így könnyebben elfogadhatjuk, hogy hosszú hónapokig – újabb napozás, vagy szolárium nélkül- nem tudjuk megőrizni a szerzett színünket, mivel a bőr folyamatosan hámlik, cserélődik.

Így előbb-utóbb újra a visszakapjuk normál, megszokott árnyalatunkat. A folyamatot lassítani persze lehet különböző praktikákkal, anyagokkal, de sokáig megtartani sajnos nem lehet.

Az arc fakulása

A test különböző részein lévő bőr különböző ütemben hámlik, így ne lepődjünk meg azon, hogy például a hasunkon akár még hónapokig is látszik a napozás eredménye.

Legelőször az arcunkról kezd szép lassan eltűnni a szín, ezért annak a táplálása és hidratálása különösen fontos, főleg, ha a test többi része még a nyári barnaságot őrzi.

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv