Így lehetsz 50 fölött is bombázó

Sándor Alexandra
Írta: ,
Így lehetsz 50 fölött is bombázó

Az idő múlásával a tested természetes, hogy veszít az izomtömegéből, sajnos pont a zsírsejtek javára. Ezzel növekszik a szív- és érrendszeri betegségek, a diabétesz, sőt még az Alzheimer-kór kockázata is – a depresszióról és a többi mentális problémáról nem is beszélve! Megfelelő életmóddal azonban a kezedbe veheted a sorsod és külsőd alakulását. Hogyan? Íme!

Figyelj az izmaidra!

Ha rendszeresen karban tartod a tested, és átmozgatod az izmaidat, akkor jelentősen lassíthatod a folyamatot, ami azok leépüléséhez vezet.

Ennek leghatékonyabb módja az aerobik és az erőedzés.

Minél több izmod van, annál több kalóriát égetsz egy-egy edzés alkalmával, így annál nehezebben kúszhatnak rád föl plusz kilók alattomos zsír formájában.

Ne feledd, hogy a sporthoz még csak a házból sem muszáj kimozdulnod: a fitnesz DVD-k kínálata gyakorlatilag végtelen!

Őrizd meg a csontjaid épségét!

A megfelelő kalcium és D-vitamin bevitel kulcsfontosságú – mindig, de az ötödik iksz betöltése után különösen. D-vitaminra azért is szükséged van, mert elősegíti a kalcium felszívódását a szervezetedben.

Igaz, hogy napi húsz percnyi, karokat érő napfénytől már elengedő mennyiséget termelhet a D-bombából a tested, de a kor előrehaladtával sajnos csökken a szintézisre való képességed, így érdemes lehet megfontolni a táplálék-kiegészítők szedését az orvosod véleményének kikérése mellett.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba