Így készítesd fel a tested a nyárra 3+1 lépésben

Körtvélyfáy Zsófia
Írta: ,

Lassan, de biztosan itt a jó idő és ezzel együtt közeledünk a strandszezon felé is. Ahhoz, hogy tutira jól érezd magad a bőrödben és a lenge ruhácskákban, rövidnadrágokban, a sportoláson kívül még van pár dolog, amit nem árt elvégezni. Hogy a tested is felkészüljön a nyárra, nincs más hátra, mint tartani egy igazi csajos napot és kicsit kényeztetni magadat. Lássuk, mi kell hozzá!

Viszlát, régi bőr! Kép forrása: kleiderkreisel.de

A rossz idő végeztével, itt az ideje búcsút inteni az elhalt hámsejteknek is. Fel kell frissíteni a bőrt, hogy később a nap sugarai egyenletesen tudják barnítani.

A bőr megújításának legjobb módja, a test radírozása. Ehhez testradíros tusfürdőt vagy akár házilag készített kenceficét is használhatsz.

A lényeg a rendszerességben van! Legalább hetente egyszer dörzsöld át magad a frissítő krémmel.

Az elhalt bőrsejtek eltávolítása amellett, hogy javítja a bőr oxigénellátását, látható eredménnyel is jár, hiszen sokkal ragyogóbb, puhább lesz a végeredmény.

 

Táplálás Kép forrása: boohoo.com

Ha végeztél a hámlasztással, a bőr hidratálásáról sem szabad megfeledkezni. És itt nem csak a krémekre, hanem a napi folyadékbevitelre is figyelni kell.

Ideje lecserélni a téli, nehezebb zsírosabb arcápolódat, valamilyen könnyebb állagú fényvédőt is tartalmazó kencére. Legalább 30-as védőfaktorral legyen ellátva!

Ha a bőröd már nem szomjazik, a hajadra is legyen gondod. Frissítsd fel a végét egy kis vágással és heti egyszer valamilyen ápoló pakolással is kényeztesd fürtjeidet.

Hidd el, nem árt felkészíteni a hajadat a klóros víz és a napsugarak szárító hatására.