Így árt az otthonod a szépségednek

Póta Szilvia
Írta: ,

Száraz bőr, pattanások az arcon, fénytelen hajkorona. Előfordulhat, hogy az említett problémák okát az otthonodban kell keresned! A lakásod számtalan olyan nem várt csapdát rejthet, mely szépségednek és egészségednek egyaránt árthat. Ismerd meg őket!

Száraz a levegő

Párásító nélkül a téli időszak komolyan megviselheti a bőrödet. A beltéri fűtésnek köszönhetően a lakások többségében a levegő télen rendkívül száraz, mely így nem csak a bőrödből vonja el a nedvességet, de az orrjáratokat is irritálhatja.

Egy párásítónak jó hasznát veheted a hálószobában, ezzel ugyanis helyreállítható a lakásban a páratartalom.

Mostanra már számtalan olyan eszköz létezik, mely a meghatározott páratartalom elérése esetén kikapcsol. Fontos azonban, hogy akármilyen készüléket választasz is, ügyelj a rendszeres karbantartására!

Persze minden termék más, van néhány általános szabály. Naponta ürítsd ki, majd szárítsd ki a párásítót, mielőtt újratöltenéd, és háromnaponta végezz rajta egy alapos tisztítást, hogy megakadályozd a baktériumok és gombák elszaporodását!

A légkondicionáló készülék Kép forrása: ventandcover.com

A légkondicionáló készülék rendszeres tisztításával megakadályozhatod, hogy penész, illetve más mikroorganizmusok jelenjenek meg benne.

A penész belélegzése könnyen allergiához, vagy más betegségekhez vezethet, amely előbb-utóbb a bőrödre is negatív hatással lesz.

Emellett a készülék túlzott használata ugyancsak kiszáríthatja a bőrödet.

A belső térben előforduló allergének elkerülése érdekében pedig ne feledkezz meg a megfelelő szellőztetésről sem!