Ideje lábakat kopaszítani! Ezek a legjobb szőrtelenítési módszerek

Dienes Petra
Írta: ,

Nőként mindannyiunknak meggyűlik a baja a kósza szőrszálakkal, amiket rendszeresen el is kell távolítanunk, és erre sokféle módszer létezik. Olvass tovább és megtudhatod, hogy hogyan teheted hatásosabbá az eredményt, vagy milyen új módszert próbálj ki a tartósan sima és puha bőrért!

A borotva nem maradhat ki a sorból, hiszen sokszor húz ki minket a bajból, ráadásul ez a legelterjedtebb módja a szőrtelenítésnek.

Arról viszont kevesen tudnak, hogy a borotválást hogyan lehet a legtökéletesebben kivitelezni. Ha teheted és van időd, akkor a folyamat előtt mindig radírozd le az adott testrészt.

Ez eltávolítja a felesleges hámsejteket és segít kinyitni a pórusokat, így a borosta is később lesz érezhető.

Ezután a borotvahab vagy a tusfürdő helyett használj olajat a borotválkozáshoz – baba olaj vagy a kókuszolaj a legjobb választás.

Ez biztosítja a kellő síkosságot, miközben ápolja az igény bevett bőrfelületet, ráadásul a borotva pengéje is tovább marad éles!

A cukorpasztát és a cukorgyantát nem szabad összekeverni.

A cukorgyanta hagyományos gyanta, amihez cukrot adnak, ez azonban sokszor okoz irritációt.

A cukorpaszta sajátossága az, hogy természetes módon, cukorból és vízből készül, ami egyáltalán nem allergizál.

A paszta nem a bőr felszínén dolgozik, hanem folyékonysága révén könnyen bekerül a pórusokba és a szőrszálakat szinte kiemeli onnan - nem roncsolva azokat.

A massza ezenfelül összegyűjti az elhalt hámsejteket, a bőr így különösen selymes és hidratált marad hetekig.

Mivel a cukorpaszta egy képlékeny anyag, ezért külön technikát alkalmaznak a pasztával való szőrtelenítésre, így jobb, ha ezt egy profi kozmetikusra bízod.