Hogyan tüntetheted el a tetoválást sminkkel? Szakértőnk elárulja!

Bukor Ágnes
Írta: ,

Esküvőre mész, vagy éppen te vagy a menyasszony, de ott van az amúgy imádott tetoválásod, ami most mégsem illik a ruhához vagy az alkalomhoz? Van rá megoldás, hogy ideiglenesen eltüntesd! Persze, be kell hozzá szerezni néhány speciális anyagot, de ezekkel a módszerekkel fájdalommentesen újra tetoválásmentes lehetsz.

A bőrfelület előkészítése

Először is, mosd meg jól a tetovált bőrfelületet, majd vigyél fel egy vattakorongra tonikot, és töröld át a már megtisztított részt a folyadék segítségével! Így az elhalt hámsejtektől is megszabadítod a bőröd. Ezek után, vigyél fel báziskrémet a területre, amivel zsírtalanítod és mattítod is a bőrt, nem beszélve arról, hogy tovább marad fenn a korrektor.

A tetoválások eltüntetésére használhatsz alapozót, korrektort, de ha biztosra akarsz menni, akkor válassz kifejezetten a tetoválások elrejtésére kifejlesztett, extraerős fedésű terméket!

Kezdjük el!

Először is alapozd le a bőrödet a tetoválás körül kb. 10-15 cm sugarú körben azért, hogy ne legyen majd kontrasztos a végeredmény. Ezután használj camouflage, extra erősen fedő alapozót, ebből is először sárgás vagy zöldes árnyalatot.

Ezt követően jöhet a bőrszíneddel megegyező, speciális alapozó (Vichy dermablend corrective foundation), ami testes, masszív krém. Kifejezetten tetoválások eltüntetésére fejlesztették ki, de anyajegyek vagy más, különböző bőrproblémák elfedésére is alkalmas.

Következő lépésként ecsettel vagy sminkszivaccsal még egy rétegben hordd fel az említett anyagot a kívánt területre, majd fixáld fehér színű porpúderrel (Vichy Dermablend Setting Powder), ami így bármelyik alapozó árnyalathoz passzol.

Kép forrása: amodelrecommends.com

Az utolsó alapozóréteget már érdemes sokkal vékonyabb rétegben felvinni és ismét bepúderezni, és ha mindent jól csináltál, nyoma sem lesz a tetoválásnak!

Fesd át a tetoválásod!

Van még egy megoldás arra, hogy egy elegáns helyen is jól mutasson pl. egy koponyát ábrázoló tetoválás. Változtasd meg a színét! A legjobb festék erre egy egyszerű vízbázisú gyermekarcfesték vagy test tinta.

Miután megtisztítottad a szennyeződésektől a bőrfelületet, végy a kezedbe ecsetet – lehetőleg minél vékonyabbat – majd fesd át a tetoválásod. Használhatsz különböző színeket is, akár még strasszkövekkel is díszítheted.

A strasszköveket kifejezetten az erre való testragasztóval helyezd fel a bőrre, eltávolításnál a ragasztót pedig egy erre a célra gyártott oldó folyadékkal oldhatod le.