Nem genetika! Miért kortalan és hibátlan a koreai nők bőre?

Kovács Andrea
Írta: ,
Nem genetika! Miért kortalan és hibátlan a koreai nők bőre?

A koreai nők szépségápolása eltér az európai szokásoktól. Mi, itt a Föld túlsó oldalán hajlamosak vagyunk azt a módszert követni, hogy a már meglévő bőrhibákat tüntetjük el korrektor és bőséges mennyiségű púder segítségével. Ezzel szemben az ázsiai nők már egészen fiatalon mindent megtesznek azért, hogy a lehető legtovább megőrizzék fiatalos, hamvas szépségüket.

A koreai kozmetikumok sokszínűsége világszerte ismert. Számunkra megdöbbentően sokféle arctisztítót, ápolókrémet, gélt, szérumot használ egy húszas éveiben járó nő keleten. Ennek az évtizedeken át tartó rendszeres és gondos ápolásnak köszönhetik a hölgyek, hogy arcuk még idősebb korban is olyan, mint a fiatal nőké. Sehol egy pattanás, szeplő vagy májfolt, bőrük fehér, mint a hó, ránctalan és nyoma sincs a fáradtságnak. Emberek ők egyáltalán?

Az első és legfontosabb, amit a koreai nők szépségápolásáról tudni érdemes, az a naptejfüggőségük. Akkor is használnak naptejet, ha egész nap esik az eső vagy tudják, hogy aznap csak a munkahelyükön ülnek majd. De nem csak a nők, hanem a férfiak, a gyerekek egyaránt. Még a kisfiúk is úgy nőnek fel, hogy gondolkodásukba beépül az a tudat, hogy a nap károsan hat a bőrre, ezért óvni kell.

„Ne gondoljuk, hogy elég reggel bekenni az arcunkat és az megvéd egész nap a káros sugaraktól. Kétóránként újra elővesszük a fényvédő krémet és nem spórolunk vele”- mondja Lenimida, az egyik legismertebb dél-koreai videoblogger, akinek szépségápolással kapcsolatos bejegyzését már több mint egymillióan nézték meg.

A naptejmánia mellett a másik jellegzetessége az ázsiai kozmetikának a napi többszöri sminkelés. Ők ezt felfrissítésnek vagy újrasminkelésnek nevezik, de gyakorlatilag a teljes reggeli arcfestést készítik el újra és újra a munkahelyi mosdóban vagy egy étterem toalettjében, ahol éppen tartózkodnak.

Nem genetika! De akkor miért kortalan és hibátlan a koreai nők bőre?

Röviden összefoglalva a koreai szépségápolás 7+1 lépése:

1. Arctisztítás: ez valójában két lépésből áll (szóval máris eljutottunk oda, hogy 7+1=9). Először egy olajos, majd ezt követően hab alapú lemosót használnak Hámlasztás: az elhalt hámsejtek eltávolítása nem heti vagy havonkénti gyakorlat az ázsiai nők számára, hanem a mindennapi élet részeTonizáló: ezzel a lépéssel visszaáll a bőr természetes pH-értéke és összehúzódnak a pórusok

2. Szérumok vagy ampullák: európai nő számára nehéz meghatározni a különbséget, a lényeg, hogy ezek nagyon kis mennyiségben is sok hatóanyagot tartalmaznak Fedőmaszk: bőrfeszesítő, tisztító, kollagénes vagy természetes alapú maszkok, melyeket száradásig hagynak a bőrön, majd lemossák

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!