Házi praktikák a kellemetlen lábszag ellen

Balatoni Dóra
Írta: ,

A lábszag minden évszakban kellemetlen lehet, de nyáron különösen gyakran jelentkezhet, hiszen a nagy melegben gyakorlatilag minden porcikánk izzad. Ha szeretnél megszabadulni a problémától, vesd be a bevált házi praktikákat. Mutatjuk, melyek ezek!

Számold fel a baktériumok szaporodási helyét Kép forrása: thehifashionsite.com

A kellemetlen szagokat elszaporodott baktériumok okozzák, ezért elsődleges feladat, ha kellemetlen lábszaggal küzdesz, hogy felszámold a szaporodási helyeiket.

Ezek pedig nem mások, mint a köröm alsó része és a megkeményedett bőrfelület. Fürdéskor alaposan dörzsöld meg a talpadat habkővel és rendszeresen vágd le a körmödet.

Emellett nagyon fontos, hogy fürdés után ne csak a lábfejedet töröld meg, hanem egyenként töröld szárazra a lábujjaid közötti területeket, ezáltal nem csak a rossz szagot, hanem a bőrgombákat is távol tarthatod, a nedves területeken ugyanis nagyon könnyen elszaporodhatnak.

A fürdés vagy zuhanyzás mellett nagyon fontos, hogy a lábaidat is áztasd be.

Egyrészt ezzel önmagadat kényezteted, hiszen nagyon jól esik a lábunknak a kellemes meleg víz, emellett pedig a lábszagot is elűzheted.

Főzz meg 3 evőkanál teát 1 liter vízben, majd adj hozzá 2 liter hideg vizet. Áztasd ebben a lábadat 15-30 percen keresztül.

A tealevélben lévő hasznos tanninok képesek felszámolni a baktériumokat és csökkentik az izzadást.