Ha ezeket betartod életed legjobb alvásában lesz részed - a füllesztő hőségben is

Balatoni Dóra
Írta: ,
Ha ezeket betartod életed legjobb alvásában lesz részed - a füllesztő hőségben is

Kép forrása: huffingtonpost.com

Nyáron az egyik legnagyobb problémát a hőség okozza, amely még az éjszakánkra is kihat. Amikor a lakásban 28-30 fokot mutat a hőmérő, szinte képtelenség elaludni, reggel pedig fáradtan, kialvatlanul ébredünk. Hogy ezt megakadályozzuk, összegyűjtöttünk néhány apró trükköt, amit érdemes bevetned!

Közvetlenül lefekvés előtt zuhanyozz Kép forrása: thechroniclesofchaos.com

Ugye ismerős az az érzés, amikor este végre lezuhanyozol, lemosod magadról az egész napos izzadtságot és csak behuppansz a pihe-puha ágyba?

Nyáron különösen jó érzés ez, hiszen a hőségnek hála szinte egész nap csak folyt rólunk a víz, a nap végére pedig szinte úgy érezzük, mintha ragadnánk… Célszerű egy kicsit lehűtened magad zuhanyzás közben, ne legyen a víz túl meleg (de ki is vágyna rá?!), legyen langyos vagy egy kicsit hideg, majd utána egyből feküdj le aludni.

Persze evidensnek tűnhet, hogy a nyári melegben engedd le a redőnyt, mégis érdemes kiemelni ennek fontosságát.

Felébredés után szüksége van az embernek a természetes napfényre és a D-vitaminra, így ébredés után egy rövid ideig mindenképp legyen világos a szobádban, ám miután elkészültél és épp indulnál el a munkába, feltétlenül sötétíts be, csak így tarthatod viszonylag hűvösen a lakásodat.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv