Figyeld a lábát! Ezeket árulja el róla a lábtestbeszéde

Kovács Andrea
Írta: ,
Figyeld a lábát! Ezeket árulja el róla a lábtestbeszéde

Minél távolabb esik egy testrész az agytól, annál kevésbé tudjuk koordinálni, szabályozni azt. Megesik, hogy míg az arc higgadtságot sugároz, addig a lábak játéka feszültséget tükröz. A láb fontos információt szolgáltat a megfigyelőnek az egyén lelkiállapotáról.

Bokakulcsolás - bizonytalanul

A bokakulcsolás gesztusa valamilyen negatív érzelem, szorongás és bizonytalanság érzéséről, megéléséről árulkodik. A férfiak estében a bokakulcsoláshoz sokszor társul a lábak markolászása, vagy kapaszkodás a szék karfájában.

Nők esetén a lábfejek lehetnek oldalt, a kezek egymáson pihennek, vagy a combokon. Ilyenkor a férfiak térdei nyitott helyzetbe kerülnek, a nőké szorosan zárttá.

Azok a huncut kis lábfejek – amikor a hazugság utolér

Nem is hinnénk, de hazudozás közben fokozódik az alsó végtagok mozgásának intenzitása, így a hazugság leleplezése is könnyebb ha látható a láb - olvasható Barbara és Allan Pease A testbeszéd enciklopédiája című könyvében.

Az ütemes levegőbe való bökdösés, a lábak dobolása, mind árulkodó jel lehet, ezért nem árt, ha egymás tekintetének figyelése mellett, néha benézünk az asztal alá is.

Ennek gyanánt eszünkbe jutott-e már, hogy vajon miért szeretik a felső vezetők a hatalmas méretű, kevésbé sem áttetsző íróasztalokat?

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!