5 budapesti férfi tetoválóművész, akit érdemes közelebbről is megismerni

5 budapesti férfi tetoválóművész, akit érdemes közelebbről is megismerni

Címlap / Stílus / Test / 5 budapesti férfi tetoválóművész, akit érdemes közelebbről is megismerni

Ha már a női vonalat kiveséztük, ideje áttérni az erősebb nem képviselőire is. Tapasztalataim szerint ebben a szakmában átlagot tekintve a férfiak vannak többségben, csupán az elmúlt évek során emelkedtek ki igazán a női művészek is. Budapest viszonylag nagy város, és az artisztika olvasztótégelye, így rengeteg tehetséges embernek ad alkotási teret.

Jelezném, hogy ez a lista, akárcsak az előző, teljesen szubjektív véleményre épül, azokból válogatva, akiket én ismerek. Felesleges is lenne megpróbálni minden tehetséget egy összeállításba sűríteni, hiszen akkor a végtelenségig sorolhatnánk a neveket. Amennyiben javaslattal élnétek, nyugodtan tegyétek meg, ezzel szélesítve az én és mások látókörét is! Azok számára pedig, akik az általam ajánlott művészeket még nem ismernék, íme, 5 tehetség, akikre bármikor, habozás nélkül rá merném bízni magam!

Róbert A Borbás

Hihetetlenül részletgazdag alkotások kerülnek ki a kezei közül a legkülönfélébb témákban. Mikor megpillantod a műveit, úgy érzed, mindjárt életre kelnek, és lemásznak a bőrödről.

Ugyan főként a minimalista vonalon alkot, már ami a színhasználatot illeti, mégis tökéletesen élethű és lenyűgözően tónusos tetoválásokat kreál.

Róbertet a Rooklet INK szalonban találhatjátok meg, több másik tehetséges művész társaságában!

Ha ti is előnyben részesítitek a végletekig kidolgozott alkotásokat a minimalista művekkel szemben, akkor ő lesz az emberetek!

Adamik Erik

Erik munkásságát már régebb óta nyomon követem, így bizton állíthatom, hogy egy hihetetlenül tehetséges művészre lelhettek a személyében.

Szintén inkább a részletgazdag, realisztikus tetoválások képviselője, azonban ő már sokkal inkább a színek világába kalauzol el bennünket.

Műveit nem tudnám egy adott stílusba kategorizálni, tehát viszonylag sokatok megtalálhatja az alkotásaiban azt, amit keres.

Zólyomi Gábor

Gábor egy, a minimalista vonal képviselői közül, bár őt még talán az átmenethez sorolnám a részletgazdag és a letisztult vonal között. Művei roppant aprólékosak, hihetetlenül jól bánik a geometriával.

Ő is inkább monokróm stílusban mozog otthonosan, de egy-egy színesebb alkotás is feltűnik a portfóliójában.

Ha szeretitek a kissé elvont, rejtett tartalommal bíró, geometrikusabb irányt, akkor ő mindenképpen a ti emberetek lesz! Gábort a Fatum Tattoo szalonban találhatjátok meg, más tehetségekkel együtt!

Sárközi Zsolt

Aki Budapesten él, és szereti a tetoválóművészetet, biztosan találkozott már a DARK ART TATTOO szalon nevével, ahol rengeteg tehetséges művész tevékenykedik, közöttük Zsolt is!

Az ő különlegessége, hogy egyaránt alkot színes és monokróm vonalon is, tetoválásai pedig elképesztően kidolgozottak és részletesek!

Mesterien bánik a színekkel, árnyékokkal és tónusokkal, mondhatni a szakma a kisujjában van. Egy-egy alkotása szinte felér egy festészeti remekművel!

Számtalan stílusban alkot, a portréktól kezdve, az állatmotívumokon és absztrakt mintákon át, egészen a természet ábrázolásáig, minden megtalálható a repertoárjában!

Szabó Ádám

A másik, igen közismert hely a Loco-motive Tattoo szalon, mely számtalan tehetséges művésznek volt már az ugródeszkája, és jelenleg is sokuk alkot itt. Ádám munkásságával több évvel ezelőtt találkoztam, és már akkor is lenyűgözött a tehetségével.

Ő a színek igazi mestere, nála alig találni monokróm alkotásokat. Egyedi stílussal dolgozik, ám ezen belül szinte bármilyen mintát képes leredukálni, legyen szó fantázia szüleményről vagy valós, létező dologról.

Egyformán jól bánik a tónusokkal, a formákkal és a vonalakkal is. Ha igazán jellegzetes tetoválásra vágytok, akár egy kis humort belecsempészve, akkor biztosan ő lesz a ti emberetek!

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!