Ezt kend magadra! – A legjobb hazai natúrkozmetikumok

Bodnár Alexa
Írta: ,

Az életünk a 21. században egyre inkább a vissza a természetbe felkiáltással zajlik. Keressük a natúr, egyedi, természetes, megújuló, bio, organikus, vegán és 100%-ban adalékmentes élelmiszereket, ruhákat és egyéb termékeket. Ha már belül is igyekszünk odafigyelni az egészségünkre, akkor ezt kívül sem érdemes hanyagolnunk, ezért a kozmetikumok közül is érdemes kipróbálni a natúr változatokat. Mutatunk néhány hazai kencemanufaktúrát, akinek a termékeit érdemes használnod.

Cocoon Manufaktúra Kép forrása: cocoonmanufaktura.eu

A Cocoon natúr termékeit egy fiatal pár készíti a Piliscsabán, Siroki Nóri és Baumgartner Istvi, már három éve.

A készítők Romhányi Andrea természetgyógyásszal is együtt dolgoznak a kencék kialakításánál, amelyek elkészítéséhez a pilisi erdők szolgálnak a legtöbb ihlettel.

A termékek között szappanok, tusfürdők, samponok, ajakbalzsamok, testápolók és arckrémek is megtalálhatók, a készítők pedig időnként workshopokat is tartanak, ahol te magad is megtanulhatod, hogyan készítsd el saját kencédet.

Phi Kozmetikum Kép forrása: phikozmetikum.hu

Rácz Marianna és Nagy Leia Tímea gyártja és forgalmazza a kizárólag természetes alapanyagokból készülő Phi kozmetikumokat, amelyek között férfi és női termékek is megtalálhatók.

Külön készülnek arcápoló termékek a fiatal, érett, normál, száraz, zsíros és kevert bőrtípusokra, téli és nyári hidratáló termékek, dezodorok, tusfürdők és testápolók is.

Ha rákaptál a termékekre, és másoknak is ajánlanád, gyönyörű ajándékcsomagokat is rendelhetsz a készítőktől.