Ezekkel a praktikákkal megnövelheted a borotvád élettartamát

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A borotválás még mindig az egyik legnépszerűbb szőrtelenítési módszer, köszönhetően praktikusságának és fájdalommentességének. Ám a jó munkához jó eszköz is kell – ezért nem árt, ha az alábbiakra te is odafigyelsz!

Válassz jó minőséget!

A legtöbb balesetet borotválkozás közben a figyelmetlenség okozza, illetve az, ha nem ügyelsz eléggé a minőségre.

Jó ötletnek tűnhet eldobható, egyszer használatos borotvát venni, de ezek sokszor már az első alkalommal sem hoznak látványos eredményt. Szóval, ha nem csak vágásmentes, de puha bőrre is szert tennél, akkor fektess be egy kicsivel több pénzt, és ne sajnálj költeni egy jó minőségű női borotvára.

Ezek nem csupán tökéletesen teljesítik a tőlük elvárt funkciókat, hanem sokkal jobban kézre állnak, nem túl durvák és nyilván minőségibb krémező csíkkal vannak ellátva, aminek szintén alapvetőnek kell lennie.

Ha a megfelelő eszköz megvan, az alábbi praktikákkal ráadásul az élettartamán is sokat növelhetsz!

Puhább szőrszálak

Bár a borotválkozástól nem lesznek erősebbek a szőrszálaid, felületüket nem éri annyi külső hatás, hogy elvékonyodhassanak: így a tövük meglehetősen durvának hathat.

Ezt természetesen a borotvád is megsínyli, így az első fontos feladatod, hogy mindig csak a felpuhult szőrszálakat kezdd el borotválni.

Ehhez szükséged lesz egy forró fürdőre, illetve borotválkozáshoz használható habra, gélre, esetleg tusfürdőre.

A meleg és a krém alapú termékek hatására a borotvád könnyen siklik majd a bőrödön, a felpuhult szálakat pedig jóval egyszerűbben el tudja majd távolítani. Extra előny, hogy ha az előkészítésre több időt szánsz, gyorsabban tudsz borotválkozni, így kevesebbszer kell végighúznod az eszközt a bőrödön.

Az eredmény a sokkal puhább bőr mellett, az akár hetekkel tovább élesen maradó pengék.