5 étel, amiről nem gondolnád, de sokat ront a narancsbőrödön

Nagy Niki
Írta: ,
5 étel, amiről nem gondolnád, de sokat ront a narancsbőrödön

Az a fránya narancsbőr – a férfiak alig veszik észre, mi nők viszont teljesen rá vagyunk görcsölve arra, hogy minél előbb (és mondjuk lehetőleg minél kevesebb munkával) megszabaduljunk tőle. Bár a narancsbőr nagy része sajnos a genetikán múlik, azért mi is rengeteget tehetünk, hogy kisimítsuk a kisebb-nagyobb gödröket a combon és a fenéken. Például azzal, hogy elkerüljük azokat az ételeket, amelyek kifejezetten rontanak a helyzeten.

Miért alakul ki a narancsbőr? Kép forrása: tumblr, mydadssecretstash

A narancsbőr (más néven cellulit) a bőr alatti kötőszövetben található zsírfelhalmozódás, amely egyenetlenné, gödröcskéssé teszi a bőr felszínét. Nem szabad összetéveszteni – ahogyan gyakran megteszik a különböző újságok és weboldalak – a cellulitisszel, ami bakteriális fertőzés következtében jön létre, és tulajdonképpen egyfajta bőrgyulladás.

A narancsbőr nagyrészt örökletes „tulajdonság”, de eltüntetésére vagy halványítására minden esetben alkalmas a megfelelő diéta és a rendszeres mozgás.

A narancsbőr nagyrészt minket, nőket érint, bár ritkábban férfiakon is előfordulhat.

A legfontosabb tippek az eltüntetésre Kép forrása: theberry.com

Az egészségpiac hemzseg a különböző krémek és narancsbőr eltüntető gépek tömkelegétől, mégis, ezek önmagukban egyáltalán nem hatásosak – kiegészítő kezelésként működhetnek, de a legfontosabb tényezőket nem zárhatják ki: a megfelelő étkezést és a rendszeres mozgást.

Előbbi rengeteg vizet és sok gyümölcsöt jelent, utóbbi pedig a kardió és a súlyzós edzések megfelelő összetételét – a cél az, hogy leolvasszuk a zsírréteget a fenékről és a combokról, mivel, ahogy említettem, a narancsbőr tulajdonképpen csak makacs zsír a legkényesebb testtájakon.

Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a súlyzós edzésekkel izmot építsünk, és a kardióedzésekkel zsírt olvasszunk – egyszerű, mint az egyszeregy, mégsem olyan könnyű megcsinálni.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!