Ételtől akné? 7 szépségápolási tény és tévhit

Írta: ,

Hányszor kell egy alkalommal hajat mosni, mitől leszünk pattanásosak, mi a helyzet a hajnövekedéssel, és hogyan hat a borotválás a lábra? Ezúttal ilyen témákat választottunk cikkünkhöz a szépségápolás témakörében. 

Hajmosás és sampon Kép forrása: unsplash

Vannak, akik kétszer tesznek sampont a hajukra, és egymás után kétszer is megmossák. Ennek azonban nincs értelme, ha a haj nem túlságosan zsíros vagy piszkos.

A fodrásznál ez a szokás, mert itt a hajápolás része a szolgáltatásnak.

De nem szabad szokássá válnia, mert a víz és a sampon használatakor sok faggyút veszít a haj, ezért csökken a selymessége is, és száraz, töredező, nehezen fésülhető lesz.

Lófarok Kép forrása: unsplash

Roncsolja-e a lófarok a hajszálakat, okozhat-e hajhullást? Igen is, meg nem is.

Ha mindennap szorosan hátrahúzod a hajadat, és hátul erősen összefogod, akkor ez valóban megerőltető lehet a hajszálak számára, és hajhullást okozhat.

Bármilyen hajdísztől roncsolódhat a haj, ha a szálai hosszabb ideig feszítő erőnek vannak kitéve. Ha csak alkalmanként hordasz ilyen frizurát, attól még nem jön létre károsodás.

Amikor díszt vásárolsz, vedd alaposan szemügyre, hogy nincs-e rajta olyan elem, amely kihúzhatja, elvághatja, összetörheti a hajszálaidat