Ennyi mindenre használhatod a csodás kókuszolajat

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Ennyi mindenre használhatod a csodás kókuszolajat

A kókuszolaj rendkívül sokoldalú alapanyag: használhatod a bőr- és szépségápolásban, de az életmódváltás során is nagy hasznát veheted. Mutatunk néhány apró trükköt, ahol bevetheted!

Egészséges életmódhoz Kép forrása: nelliebellie.com

A kókuszzsír vagy kókuszolaj nagyon jó hatással van a szervezetre, ugyanis nem befolyásolja negatív irányban a koleszterinszintet.

Rengeteget segít az emésztésben is, zsírsavai antibakteriális hatással bírnak, ami azt jelenti, hogy közreműködnek a különféle emésztési zavarok legyőzésében.

Mindemellett hozzájárulnak a vitaminok, ásványi anyagok felszívódásához, gyorsítják az anyagcserét, úgyhogy az egészséges étrend hívei nem mellőzhetik ezt a hasznos hozzávalót a konyhából.

Egyetlen „hátránya” a kókuszolajnak, hogy 25 fok alatt zsírrá szilárdul, ezért érdemes a fűtőtest közelében tartani, hogy akár a főzéshez, akár a szépségápoláshoz mindig azonnal bevethető legyen.

Hajápolásra és pakoláshoz Kép forrása: beautybaronline.co

Nem véletlen, hogy rengeteg méregdrága hajápoló termék kókuszolajat tartalmaz – ez az alapanyag valósággal csodát tesz a tincsekkel.

De miért is költenél ilyen termékekre, ha egy adag kókuszolajjal sokkal hatékonyabban és természetesebben ápolhatod a frizurádat?

Egész nyugodtan használhatod pakolás formájában, de ha tartasz a töménységtől, akkor önts néhány cseppet a hajpakolásodhoz, így gazdagíthatod a hatóanyagok listáját.

A kókuszolajat öblítés nélkül hajvégápolóként is bevetheted. Ebben az esetben ügyelj rá, hogy valóban kevés olajat vigyél fel a hajadra (kizárólag a hajvégekre), különben könnyen zsíros, elnehezült lehet a frizurád.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!