Egyre gyakoribb a plasztikai műtét a tinik körében

Nagy Niki
Írta: ,

Nem is olyan régen még az is ritka dolognak számított, ha egy felnőtt csináltatott meg magán valamit, és a plasztikai beavatkozásokat általában titkolták az alanyok. Ma már divatos az arcplasztika, a mellplasztika, a fenékplasztika, a botox, a hajbeültetés, a járomcsont feltöltés, és minden más – a fiatalok pedig legtöbbször azért fekszenek kés alá, hogy úgy nézzenek ki, mint a kedvenc sztárjuk.

Sztárokat másolnak Kép forrása: jamienelson.com

Az Amerikai Arcplasztikai és Korrekciós Plasztikai Akadémia adatai szerint a tavalyi év során a plasztikai sebészek 64 százaléka azt vette észre, hogy jócskán megnövekedett a 30-on aluli páciensek száma.

A 2500 sebész megkérdezésével zajló kutatásból kiderült, ennek a sztárok az okai – leginkább rájuk szeretnének hasonlítani a fiatalok, és egyre több az olyan kérés, miszerint az imádott bálvány orrát, száját, fenekét akarják a "magukénak tudni".

A sebészek 80 százaléka számolt be arról, hogy a celebek hatalmas nyomást helyeznek a mai fiatalokra (a kutatás kitér például Kylie Jenner szájára, mely hatására rengetegen kértek tavaly szájfeltöltést, holott valószínűleg a reality sztár ajkai sem eredetiek).

Az átszabott arcok mindenhol ott vannak Kép forrása: trendhunter.com

Dr. Andrew Jacono plasztikai sebész szerint lényeges faktor még a közösségi média is, ahol az egyre szaporodó Instagram-sztárok és társaik szintén rontanak a statisztikákon.

A fiatalok a közösségi oldalaknak köszönhetően egyre több olyan embert látnak, akiken végrehajtottak már műtétet, így természetessé válik a szemükben, hogy ez egy olyan szépészeti beavatkozás, amit bárki, bármikor, következmények nélkül megcsináltathat.

Ezzel bekerülnek egy ördögi körbe: a közösségi médián keresnek visszaigazolást a külsejükről, és ha nem kapnak eleget, kés alá fekszenek.