Egy tetkó nem tetkó - De miért akarunk egyre többet?

Kerekes Vivien
Írta: ,

Mielőtt először tetováltatnánk magunkra, rengeteget gondolkodunk rajta. Melyik testrészünk lenne a legjobb választás, színes vagy fekete-fehér mintát szeretnénk, esetleg megelégszünk egy idézettel? Miután meghozzuk a döntést, és elkészül a tetkó, a legtöbben már biztosak benne, hogy hamarosan ismét betérnek a szalonba. De miért?

A tetkók fénykorát éljük Kép forrása: totalbeauty.com

Sok tetoválóművész gondolja úgy, hogy nem létezik "egyetlen tetkó", csak olyan, hogy az "első tetkó". Az emberek többsége ugyanis nem áll meg itt, hanem rövidesen, akár már néhány hónapon belül másodszor is időpontot kérnek egy szalonba.

Az elmúlt években pedig kétség kívül ezek fénykorát éljük, hiszen jobbnál jobb minták közül válogathatunk, a netet pedig csak úgy ellepték az inspirációk.

Mindenkinek van legalább egy olyan ismerőse, aki bátran választott hatalmas, színes mintákat, és olyan is, aki csak visszafogottan varratott egy virágot a bokájára.

Ahány ember, annyi tetoválás!

Egyre népszerűbb Kép forrása: mytattooland.com

A trend pedig megállás nélkül növekszik, és ehhez elég csak egy kicsit körbenéznünk.

Míg 20-30 évvel ezelőtt felkapták a tekintetüket az emberek arra, ha valaki több tetoválással rendelkezett, addig ma elég csak sétálnunk az utcán, és meg sem tudjuk számolni, hányan jönnek szembe velünk valamilyen mintával a bőrükön.

Az emberek többsége átlagosan 2-7 év közötti időt vár azzal, hogy a második tetkóját is megcsináltassa, de ez a statisztika nem feltétlenül irányadó.

Ha valaki már korábban is két minta között gondolkodott, valószínűleg hamarabb jut döntésre, pláne, hogy tudja, mi vár rá a székben ülve.