5 jel, hogy dögösebb vagy, mint azt gondolod

Szőke Angéla
Írta: ,

Középiskolában a legtöbb lány nem érzi magát kifejezetten dögösnek. Pubertáskorban vagyunk, pattanásos a bőrünk, még nincs kiforrott öltözködési – vagy mondhatni bármilyen - stílusunk és emberileg is keressük magunkat, így tele vagyunk belső bizonytalansággal. Egyik tinédzser lány sem elégedett magával, túl kövérnek, vékonynak, alacsonynak, magasnak, csendesnek vagy hangosnak gondoljuk magunkat és mivel emiatt nincs önbizalmunk, nem is gondolunk bele, hogy mások szemében szépek lehetünk.

Előfordul, hogy nem szeretjük a szeplőinket, vörös hajunkat, vagy ha elkezd formásodni a testünk, azonban ezek a külsőségek lesznek azok, amik majd felnőttkorunkban vonzóvá tesznek minket. Lehet, hogy a fiatalkori kétségek következtében sok nő nincs is tudatában, milyen dögös. Az alábbi öt jel megmutatja, hogy jobban nézel ki, mint gondolod.

1. Az embereket sokkolja, ha a – vélt – hibáidat említed nekik

Nem szeretem a szemeimet, mert túl nagyok.” Ezt egyszer hitetlenkedve hallottam egy gyönyörű lánytól. Mikor mondtuk neki, hogy mindenki ilyen szemre vágyik, mint az övé, meglepődött, mert – mint kiderült – egész gyerekkorában békaszeműnek csúfolták. Esetleg nem szereted, hogy túl magas és vékony vagy, mert az iskolában zsiráfnak cikiztek? Most egészen biztosan mindenki irigyli a sudár modell-alkatod. 

2. Nem kapsz sok bókot

Nemcsak az kap viszonylag kevés szóbeli elismerést, aki nem rendelkezik előnyös külsővel, sokszor a szép nőket sem dicsérik agyon, mert mindenki azt feltételezi, hogy tisztában vagy a szépségeddel. Minek mondjuk egy vonzó embernek, hogy szép, úgyis tudja magáról és hallja eleget, ez mögötte a logika. Esetleg ha bókolnak is, akkor is másodkézből teszik, mint például: „Csinos vagy, de gondolom már mondták” vagy „Szép a hajad, de ezt úgyis tudod.” Nos, előfordul, hogy nem, a szép ember nem tudja, mert nem sokan említették eddig neki. 

 3. Sokan felnéznek, ha elmész előttük

Előfordul, hogy mész az utcán és látod, hogy a kávézókban ülő emberek – akár férfiak vagy nők – felnéznek, vagy aki elmegy melletted, utánad fordul? Akármilyen nehéz is elhinni, vannak olyanok, akiknek olyan kevés az önbizalma, hogy szépségük ellenére ilyenkor nem azt gondolják, hogy „olyan dögös vagyok, hogy utánam fordulnak”, hanem elkezdik vizsgálni magukat, hogy hátha felakadt a szoknyájuk, elkenődött a rúzsuk, vagy hülyén áll a hajuk és ezért bámulják meg őket.

A magabiztosság sokszor nincs egyenes arányban a megnyerő külsővel.