DIY Spa otthon: Kencék egy wellness naphoz, amit otthon is elkészíthetsz

Bodnár Alexa
Írta: ,
DIY Spa otthon: Kencék egy wellness naphoz, amit otthon is elkészíthetsz

A téli hidegben jólesik tartani egy relaxálós délutánt, ami miért is ne lehetne akár egy otthoni spa nap? Ha te is kedvet kaptál hozzá, összeállításunkban ajánlunk néhány DIY receptet a legjobb házi kencékhez, amelyeket te is könnyedén elkészíthetsz.

Citromos-gyömbéres bőrradír Kép forrása: thebudgetdiet.com

Igazi energetizáló bőrradírod lehet, és ehhez semmi másra nem lesz szükséged, csak 1 lime-ra, fél csésze nagy szemű tengeri sóra, fél csésze finom szemű tengeri sóra, 4 csepp lime esszenciára, 2 csepp gyömbér esszenciára és 1 teáskanál jojoba olajra.

A lime egyik felét facsard ki, és ehhez add a durvább szemű sót, majd add hozzá a másik fél lime kifacsart levét is. Ehhez a mixhez jön még a másik só, a jojoba olaj és az esszenciák.

Ha az egész keveréket egy befőttesüvegbe töltöd, akkor abban jól össze tudod majd rázni, és tarthatod is benne a bőrradírt, amíg használod.

Rózsás szappan Kép forrása: thelittlepine.com

Fantasztikus rózsás szappant készíthetsz magadnak, és ehhez nem is lesz másra szükséged, csak 1/3 csésze shea vajra, 1/3 csésze kókuszvajra, 1/3 csésze mandula lisztre és 10 csepp rózsavízre.

Az összetevőket a rózsavíz kivételével tedd egy befőttesüvegbe, és az üveget helyezd egy lábasnyi forrásban lévő vízbe, így olvaszd fel az összetevőket, és kevergesd közben az egészet.

Ha egynemű az anyag, kapcsold le a lángot, és hagyd kicsit hűlni a vízben az üveget.

Ha már ki tudod venni a vízből, add hozzá a rózsavizet is, és öntsd szilikonos formákba. Hagyd teljesen kihűlni és megdermedni a szappant, és utána használhatod is.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv