DIY Spa otthon: Kencék egy wellness naphoz, amelyeket otthon is elkészíthetsz

Bodnár Alexa
Írta: ,

A téli hidegben jólesik tartani egy relaxálós délutánt, ami miért is ne lehetne akár egy otthoni spa nap? Ha te is kedvet kaptál hozzá, összeállításunkban ajánlunk néhány DIY receptet a legjobb házi kencékhez, amelyeket te is könnyedén elkészíthetsz.

Rózsás szappan Kép forrása: thelittlepine.com

Fantasztikus rózsás szappant készíthetsz magadnak, és ehhez nem is lesz másra szükséged, csak 1/3 csésze shea vajra, 1/3 csésze kókuszvajra, 1/3 csésze mandula lisztre és 10 csepp rózsavízre.

Az összetevőket a rózsavíz kivételével tedd egy befőttesüvegbe, és az üveget helyezd egy lábasnyi forrásban lévő vízbe, így olvaszd fel az összetevőket, és kevergesd közben az egészet. Ha egynemű az anyag, kapcsold le a lángot, és hagyd kicsit hűlni a vízben az üveget.

Ha már ki tudod venni a vízből, add hozzá a rózsavizet is, és öntsd szilikonos formákba. Hagyd teljesen kihűlni és megdermedni a szappant, és utána használhatod is.

Mézes-tejes pezsgőfürdő Kép forrása: brendid.com

Igazi luxus pezsgőfürdőt készíthetsz magadnak ezzel a tuti mézes-tejes recepttel. Egy forrásban lévő vízbe állított üvegben melegíts össze 1/3 csésze mango vagy shea vajat, 1/3 csésze mandula olajat és ¼ csésze mézet.

Ha már egynemű az anyag, keverj hozzá 1 csésze tejport, és vedd ki az egészet a vízből.

Ha kicsit hűlt a massza, formázz belőle golyókat, és ezeket egyesével forgasd tejporba. A receptből nagyjából 10 darab golyó jön majd ki.