Bevált csodafegyverek a fránya terhességi csíkok ellen

Boros Mariann
Írta: ,

A striák sokaknál már tinédzserkorban megjelennek, persze legnagyobb eséllyel mégis a várandósság ideje alatt alakulnak ki. Bizonyos házi praktikákkal szerencsére halványíthatóak a nem kívánatos csíkok – eláruljuk, nekünk mely módszerek váltak be a legjobban!

Argánolaj Kép forrása: draxe.com

Az argánolaj bőrfiatalító, bőrszépítő hatásáról ismert, mely tulajdonsága miatt rengeteg szépségipari termék fő összetevői között megtalálható. A kifejezetten striák elleni készítmények címkéjét böngészve is találkozhatsz vele, de ha a bolti termékeknél jobban kedveled a természetesebb megoldásokat, szerezz be egy üvegcse hidegen sajtolt, lehetőleg bio argánolajat (100 ml 3-4 ezer forintért kapható), és naponta kétszer kenegesd vele a problémás területeket.

Ha babát vársz, ne csupán a hasadra tegyél belőle, hanem a csípődre is, ott is jó eséllyel repedezhet a bőr. Az argánolaj magas E-vitamin-, zsírsav- és antioxidáns tartalmának köszönhetően igazi gyógyír a bőrnek – nem csak a megelőzésben, de a már meglévő csíkok, hegek halványításában is segítségedre lehet.

Sheavaj Kép forrása: helloglow.co

Az argánolajhoz hasonlóan a sheavaj is bevethető a bőrápolás szinte minden területén, mely alól a terhességi csíkok sem jelentenek kivételt. A bőr rugalmasságának megőrzése érdekében – kiváltképp terhesség idején – elengedhetetlen a megfelelő zsírozás, melyhez tökéletes alapanyag az A-, E- és F-vitaminokban gazdag sheavaj.

A kézmeleg vajat keverheted akár argánolajjal, akár narancs- vagy mandulaolajjal, de önmagában is tökéletes – a lényeg, hogy rendszeresen, lehetőleg naponta többször alkalmazd, körkörös mozdulatokkal a bőrbe masszírozva. Hidegen sajtolt, bio sheavajat bioboltokban vásárolhatsz, az 500 millis kiszerelés 3 ezer forint körül mozog.