Csak az arcodat ápolod? 6 gyakori szépségbaki és a megoldásuk

Sándor Alexandra
Írta: ,

Egymás után veszed a forradalmi kencéket, illetve gyakran jársz a kozmetikushoz tisztító nagykezelésre? Egyáltalán nem biztos, hogy az áldásosnak hitt döntésekkel tényleg jót teszel a bőrödnek… Összeszedtük a leggyakoribb „bűnöket”, amelyek közül mindenki ludas valamelyikben!

Egyszerre több új terméket próbálsz ki

Talán úgy tűnik, hogy amennyiben egy termékcsalád több tagjáról van szó, kevésbé rizikós a dolog…

De mi van, ha pont egy közös összetevőre, vagy hatóanyag-kombinációra reagál nem várt módon a bőröd?

A kozmetológusok, bőrgyógyászok azt javasolják, hogy heti egynél több új kencét ne kenj magadra, ha szeretnéd minimálisra csökkenteni az allergia kockázatát.

Az egyik leggyakoribb panasz ugyanis a kiütésszerű gyulladással járó kontakt dermatitisz, ami egy „nem tetsző” anyaggal történő érintkezés nyomán alakul ki.

Érdekes, hogy a javasolt bőrtesztet szinte senki sem szokta betartani, holott egy csomó szépségipari termékre ráírják: az első használat előtt érdemes egy egészen pici felületre felkenni, s 24 órán át figyelni, előjön-e valamilyen nem kívánt következmény.

 Túl fiatalnak tartod magad a ránctalanítóhoz

Az „anti-aging” jelzőt meglátva azonnal visszateszed a krémeket a polcra, hiszen huszon-harminconévesen még hamvasan fiatal vagy?

Pedig ezek a termékek tele vannak peptidekkel és A-vitaminnal, amelyek gyakorlatilag bármilyen korban hasznosak!

Természetesen nem kell 40 felettieknek szánt kozmetikumot választanod, ha még feleannyi sincs az éveid száma, viszont rengeteg olyan fiatalságmegőrző típus közül csemegézhetsz, amelyet pont a te korosztályodnak szántak.

A ránctalanítás tulajdonképpen a megelőzéssel kezdődik – és még véletlenül se dőlj be annak a tévhitnek, hogy a „korai” ápolás ellenkező hatást vált ki.

A bőröd semmiképpen nem „lustul el”, és nem is válik petyhüdtté a gondos tisztítástól és hidratálástól.