5 dolog, amit a bőrgyógyászod szeretne, ha tudnál a hidratálásról

Zabolai Margit
Írta: ,
5 dolog, amit a bőrgyógyászod szeretne, ha tudnál a hidratálásról

Kép forrása: pexels.com

A száraz bőr nem csak a húzódó vagy viszkető érzés miatt kellemetlen, de sokkal hajlamosabb lehet az ekcémára, fertőzésekre, és gyorsabban is öregszik. A hidratálás a hűvösebb hónapokban különösen fontos, de nem mindegy, hogyan teszed.

A bőr folyamatosan cserélődik, megújul, azaz a felszínén mindig vannak elhalt hámsejtek, amelyek már a hidratáló anyagokat nem tudják felszívni, ellenben elállják azok útját, így a nedvesség nem jut el a mélyebb rétegekbe, ahol kifejthetnék kedvező hatásukat.

A rendszeres radírozás ezért elengedhetetlen, ha azt szeretnéd, hogy a hidratáló krém valóban mélyen táplálja a bőrödet.

Ha a bőröd száraz, válassz gyengéd, kíméletes radírokat, és az alkalmazásuk után hidratáld rögtön az arcodat, testedet.

Ha száraz a bőröd, akkor minden bizonnyal van egy testápolód, egy arckrémed és remélhetőleg egy kézkrémed is, de ne feledkezz meg az ajkaidról sem!

Míg az arcra inkább a könnyebb, gyorsan felszívódó, a testre és a kézre pedig zsírosabb krémek javasoltak, addig az ajkaidra a krémes hidratálók.

A bőrgyógyászok szerint azonban érdemes vigyázni néhány népszerű összetevővel: a mentol és a kámfor például csak még jobban kiszárítják a bőrt, a méhviasz pedig megül a felszínen, de nem szívódik fel.

A szakértők szerint a lanolin tartalmú, kenőcs formátumú ajakápoló lehet a legjobb választás.

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató