5 dolog, amit a bőrgyógyászod szeretné, hogy tudj a hidratálásról

Zabolai Margit
Írta: , Frissítve:
5 dolog, amit a bőrgyógyászod szeretné, hogy tudj a hidratálásról

Kép forrása: pexels.com

A száraz bőr nem csak a húzódó vagy viszkető érzés miatt kellemetlen, de sokkal hajlamosabb lehet az ekcémára, fertőzésekre, és gyorsabban is öregszik. A hidratálás a hűvösebb hónapokban különösen fontos, de nem mindegy, hogyan teszed.

Télen érdemes sminkből is a krémesebb, gazdagabb formátumot használni, és mindenképpen javasolt, hogy az alapozód alá hidratáló primert vagy báziskrémet tegyél.

Ez egyrészt a smink alatt is hidratáltan tartja a bőrödet, másrészt segít megakadályozni, hogy az arcfesték kiszívja a bőrödből a nedvességet.

Ügyelj rá, hogy a smink eltávolításához is olyan lemosókat használj, amelyek nem irritálják és nem szárítják ki a bőrödet.

Az alkoholos tonikok helyett jobb választás lehet egy érzékeny bőrre ajánlott arctej.

Ha száraz a bőröd, akkor minden bizonnyal van egy testápolód, egy arckrémed és remélhetőleg egy kézkrémed is, de ne feledkezz meg az ajkaidról sem!

Míg az arcra inkább a könnyebb, gyorsan felszívódó, a testre és a kézre pedig zsírosabb krémek javasoltak, addig az ajkaidra a krémes hidratálók.

A bőrgyógyászok szerint azonban érdemes vigyázni néhány népszerű összetevővel: a mentol és a kámfor például csak még jobban kiszárítják a bőrt, a méhviasz pedig megül a felszínen, de nem szívódik fel.

A szakértők szerint a lanolin tartalmú, kenőcs formátumú ajakápoló lehet a legjobb választás.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!