Küzdj meg egyszerűen a benőtt szőrszálakkal!

Írta: ,

A benőtt szőrszálakkal mindenki küzdött már, aki borotválja a csupaszítani kívánt testrészeit. Ezek a begyulladt, pattanásokra emlékeztető benövések igencsak meg tudják keseríteni az ember életét, nem csak azért, mert nem túl esztétikusak, hanem azért is, mert gyakran fájdalommal járnak. Hoztunk néhány praktikus tippet, amivel megelőzheted a kialakulásukat!

Első lépés: a megelőzés! Kép forrása: theyallhateus.com

Mielőtt elkezdenéd a szokásos borotválkozási rutint, az legyen az első, hogy az érintett területet leradírozod!

Hogy ez miért fontos? Azért, mert a lehámló bőrdarabkák nagy eséllyel belekerülhetnek a pórusaidba borotválkozás közben, és eltömíthetik azokat, a szőrszálak pedig nem tudnak majd megfelelően nőni – már kész is a baj.

Érdemes kókuszolaj-tartalmú krémmel is ápolni a szóban forgó bőrfelületet (akár magával a kókuszolajjal is), mert akkor még sima és puha is marad borotválkozás után.

Ha már megtörtént a baj Kép forrása: theyallhateus.com

Ha már benőtt a szőrszál, az első dolog, amit az eltüntetése érdekében tehetsz, hogy minél melegebb vízzel lemosod, vagy akár borogathatod is.

Ez azért jó, mert a hő hatására a pórusaid kitágulnak, a szőrszál pedig néha magától is megtalálja a helyes utat a felszín felé.

Ha nem sikerül egyedül megoldania a problémát, akkor jössz te a képbe a következő lépéssel.