Az idő előtti bőröregedés okai és kivédése

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A médiából mindenhonnan olyan tippeket sugároznak felénk, amik segítségével szépségünket és fiatalságunkat sokáig megőrizhetjük. Bár sokan komoly összegeket otthagynak az esztétikus megjelenésért, rossz szokásaikkal éppen elősegítik bőrük öregedését.

Veszélyes barnaság

A szoláriumozás ismét egy olyan kérdés, amiben nincs egységes vélemény, hiszen ahány szakértőt kérdezünk meg, annyi választ kapunk károsító, vagy éppen gyógyító hatásait illetően.

Egyesek kifejezetten tiltják a szoláriumozást, mások szerint nincs benne kivetnivaló, de az biztos, hogy a túlzásba vitt barnulás valóban halálos veszélyeket hordoz magában.

Nem csupán emiatt érdemes kerülni a rendszeres szoláriumozást, hanem azért is, mert hihetetlen mértékben felgyorsíthatjuk vele a bőröregedést. Ez egyébként nem csupán a mesterséges barnulásra, hanem a napozásra igaz.

Az UV-védelem nem kizárólag a bőrrák ellen hasznos, segítségével megelőzhetjük a pigmentfoltok, szeplők és ráncok megjelenését, erősödését, továbbá számos más bőrhibát is elkerülhetünk. 

Öregítő dohányzás

Sokan sebezhetetlennek érzik magukat, és egész bátran, a legapróbb lelkiismeret furdalás nélkül gyújtanak rá, pedig minden egyes szál cigaretta nyomot hagy az egészségen és a szépségen egyaránt.

A dohányzás következtében a bőröregedés hihetetlen mértékben felgyorsul, ráadásul jóval látványosabb lesz.


Ez történik a testeddel, ha leszoksz a cigiről! Előnyök már 8 órán belül


Gondoljunk csak bele: ha a szmog ellen sok keleti országban maszkot viselnek, akkor mit tesz a füst a szervezetünkkel, és a bőrünkkel, hajunkkal, amikor a belső szennyezésen felül kívülről is megtapad rajta?

Aki szeretne sokáig fiatalnak tűnni, az első lépésként hagyja el a rendkívül káros cigarettát, hiszen már ezzel az egyetlenegy változtatással is éveket lehet letagadni a korból – a friss illatokról és a gyorsabb regenerálódásról nem beszélve.