Apró praktikák festékekkel és körömlakkal, amiket minden nőnek ismernie kell

Jankovics Anna
Írta: ,
Apró praktikák festékekkel és körömlakkal, amiket minden nőnek ismernie kell

Életünknek fontos részei a színek. Szinte mindent színezünk, ám nem mindig úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretnénk. A festett ruha engedi a színét, a kezünk festékes lesz. Íme, néhány tipp, és érdekesség, hogy mit mivel színeznek, és mivel színezhetünk mi. Aztán ott van a sarkalatos kérdés: hogyan tüntessük el a nem kívánt felületre felkerült színek nyomait…

Körömlakk – a legkézenfekvőbb színező

Körmünk csinosításához számtalan színű körömlakkot használunk. Ám van más felhasználási területe is. Gyorssegély a harisnya szemének felfutásakor, de a fém érzékenyek használhatják másra is. A fülbevaló alapot, ha átlátszó körömlakk réteggel bevonjuk, a fém nem érintkezik a bőrrel. Így büntetlenül hordhatunk bizsut.
A karóra hátlapját is le lehet kenni vele. Sőt, a réz alapú gyűrű belsejét is, mert így nem lesz zöld a gyűrű alatt a bőrünk. Ha van strasszal kirakott fülbevalónk, gyűrűnk, övünk, azt is le lehet kenni körömlakkal, így nehezebben esik ki belőle a kő. Ha lejön a cipőfűzőnk keményített vége, érdemes körömlakkba mártani, így a fűző továbbra is használható marad.

Hígító helyett

Nagy divatja van most a kézzel festett bútoroknak, az ajtólapok egyedi, házilagos kipingálásának. Ilyenkor óhatatlanul összekenődik a kezünk.

Ekkor szoktunk neki esni hígítóval és vattával, ronggyal a bőrünknek. Ez hatékony módszer, de kikészíti a bőrt. Ezért javaslom a következő módszert: szappanos vízzel mossuk meg a kezünket, hogy felázzon egy kicsit a bőr. Itassuk le a vizet, majd kenjük be zsíros krémmel a bőrt.
Pár perc után újból mossunk kezet, minimális körömkefe használatával le fognak jönni a festékfoltok. Természetes színezők esetében (és újburgonya hámozása után is) jó taktika, ha citromsavas körömkefével súroljuk át a bőrünket.

Fókuszban

Az 5 kedvenc húsvéti süteményem, amit legszívesebben mind elkészítenék idén

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba