Amit eddig nem tudtál a tetoválásokról, de nem árt, ha tisztában vagy vele

Kovács Andrea
Írta: ,
Amit eddig nem tudtál a tetoválásokról, de nem árt, ha tisztában vagy vele

Lassan már többen lesznek azok, akiknek van tetoválásuk, mint akiknek nincs. Bár a társadalom egyre inkább elfogadóvá válik, azért oda kell figyelni néhány fontos tényezőre, mielőtt tetoválást csináltatunk.

Hova érdemes varratni?

Sajnos a tetoválás általában ott marad a leginkább tartós, ahol a legjobban fáj az elkészítése, hiszen általában csont közelében, illetve a vékonyabb bőrrétegen történik a legkevesebb változás a testünkön. Ennek ellenére azzal mindenkinek számolnia kell, hogy az idő múlása nyomot hagy a tetováláson, de valószínűleg hetvenévesen már az fog minket a legkevésbé zavarni, hogy van pár minta a bőrünkön.

A tetoválás készíttetésénél azt is át kell gondolni, hogy az adott mintát el kell tudni takarni, mert bár egyre inkább elfogadóbb a társadalmunk, bármikor adódhat olyan helyzet, amikor nem nézik jól szemmel, ha közszemlére tesszük a varrott motívumainkat.

Legyél elővigyázatos!

Már nem igazán számít újdonságnak, hogy a szalont és a mestert is gondos utánajárást követően szabad csak kiválasztani, ám sokan még mindig olyan mintát varratnak magukra, amit minden bizonnyal nem egy művész készített, hiába is állította be magát annak.

Ha tetoválást készíttetsz, akkor ne csak azt gondold át, hogy mit és hova szeretnél, hanem annak is járj utána, hogy az adott témában mely tetoválók járnak az élen.

Egyesek portréra specializálódtak, mások a virágmintákban érzik otthon magukat, megint mások az elvont témákat jobban preferálják. Ha egy ilyen művészre bízod a gondolataidat, garantáltan nem fogsz csalódni sem a tervezésben, sem a kivitelezésben.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató