5+1 ok, amiért ápolatlannak tűnsz a férfiak szemében

Kovács Andrea
Írta: ,
5+1 ok, amiért ápolatlannak tűnsz a férfiak szemében

Sokaknak természetes igényük, hogy ápoltak legyenek, ami egyben azt is jelenti, hogy igényesek a megjelenésükre. Sokak azonban olyan alapvető dolgokra sem figyelnek oda kellőképpen, amik még a közvetlen környezet számára is zavaróak lehetnek, nemhogy egy párkapcsolatban.

Kellemetlen lehelet, rossz fogak

Akárcsak az izzadtságszag, úgy a kellemetlen lehelet is problémát okoz a környezetednek. Gondold el, egyesek olyan érzékenyek, hogy konkrétan hányingerük van a rossz szagok megérzése során. Amennyiben neked büdös a szád, ennek a kellemetlen érzésnek a legyőzése mellett próbálnak beszélgetni veled. Mindenre tudnak figyelni, csak arra nem, ami a mondanivalód lenne… Ugyanígy, ha rosszak a fogaid, a beszélgetőpartnered képtelen lesz levenni a tekintetét a szádról, vagy legfeljebb zavartan fog pislogni a szemedbe. Ezt te is észre fogod venni, ezért megpróbálod majd beszéd közben elrejteni a problémát, ami abban fog megmutatkozni, hogy zárt ajkakkal mosolygsz, valamit a szád elé teszed a kezedet, ha nevetsz. Nos, ez egyrészről minden, csak nem vonzó, másrészről zavart kell a testbeszédedben, ami a társaságodban levőknek is fel fog tűnni.

Izzadságfolt és izzadtságszag

Az izzadságfolt mindenki szemét szúrja, főleg azért, mert a legtöbbször kellemetlen szaggal is párosul. Sajnos akadnak olyanok, akik sokkal izzadékonyabbak az átlagosnál, esetleg valamilyen hormonproblémától szenvednek, aminek ez a mellékhatása.

Ez azonban még nem mentség az ápolatlanságra, hiszen megfelelő ruhák hordásával, valamint erősebb izzadásgátlók használatával a probléma minimálisra csökkenthető. Sokat segíthet a napi többszöri zuhanyzás, vagy legalább a mosdás, főleg a nyári forróságban. Ne feledd, az izzadtságszag mindenkit zavar a környezetedben, és egyértelműen igénytelen embernek állít be, még akkor is, ha egyébként korántsem vagy az.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv