A tetoválómester, aki egyszerű vonalakból valódi műremeket alkot

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A német-iráni tetoválóművész, Mo Ganji a fekete-fehér tetoválásokra specializálódott. Egyetlenegy célt tűzött ki maga elé: nagyon hatásos tetoválásokat akart készíteni, miközben a képeket, formákat egészen leegyszerűsíti. Ez pedig úgy tűnik, sikerült is neki, ugyanis egy teljesen új és egyedi stílust alakított ki, ami töretlen népszerűségnek örvend szerte a világon!

Mo Ganji Iránban született, de Berlinben él és alkot: Németországban teret engedhetett fantáziájának, amik a tetoválásokon keresztül kerültek a nagyközönség elé. Elárulta, miközben munkáit készíti, mindig arra törekszik, hogy minimális mennyiségű festéket vigyen fel a bőrre, mégis olyasmit hozzon létre a felületen, ami mindenki számára ugyanazt az egyértelmű üzenetet közvetíti.

Törekszik arra, hogy művei által továbbítani tudja világnézetét, ugyanis Mo Ganji szerint túlságosan is modern és abszurd lett az emberek élete. Manapság sok ember annyira vágyik a biztos jövedelemre és a kiszámítható életre, hogy hajlandóak ezért hitüket és szabadságukat is feláldozni. Úgy véli, a jelenlegi életvitelünk nem hagy időt arra, hogy megszánjunk másokat és segítsünk rajtuk: a szenvedést egészen addig nem vesszük észre, amíg az nem a mi életünkben érvényesül. Nos, ő megtalálta azt a szakmát, amiért nem kellett feladnia álmait, sőt segíthet másokon, miközben biztos bevételre tehet szert: a tetoválás nem csak a hivatása, hanem a hobbija is egyben.

Mo Ganji arról is nyilatkozott, hogy szüksége van arra a békére, amit a festéstől és a tetoválástól kap, ugyanis egy szerinte egy olyan eszményi világban élünk, amiben megfulladunk a túlzásoktól. Saját stílusa ezért ennyire letisztult és minimalista, és ezért koncentrálódik főleg a természet és állatok inspirálta alapokra.

Bár nem tartja magát sem túl vallásosnak, sem túl lelkizősnek, hisz az egyetemes energiákban, és ezeket az energiákat igyekszik tetoválásai által mások felé is közvetíteni. Nézd meg a galériában, milyen csodákat alkot!

Galéria / Inspiráló munkák és gondolatok Mo Ganjitól
Inspiráló munkák és gondolatok Mo Ganjitól Megnézem
a galériát!

Forrás: moganji.com