A szépítő őszi szupergyümölcs, amely nem hiányozhat az életedből (x)

bien.hu
Írta: ,
A szépítő őszi szupergyümölcs, amely nem hiányozhat az életedből (x)

Ősszel sem feledkezhetünk meg egészségünk és szépségünk fontosságáról, ebben pedig nagy segítségünkre lehet a pozitív élettani hatásainak köszönhetően édeni gyümölcsnek is nevezett gránátalma, amelynek az őszi időszakban van szezonja.

A paradicsomi vagy édeni almának is nevezett gránátalmát az emberiség már évezredek óta ismeri: a kínai és ajurvédikus gyógyászatban ismerték fel először jótékony hatását, de a mai nyugati orvoslás is tisztában van pozitívumaival. A szépítő őszi szupergyümölcs – most van a gránátalma szezonja – kedvező hatásait már a kezdetektől fogva felhasználták szépségápolási célokra is.

Már az ókori görögök is utaltak erre való alkalmasságára, hiszen Aphrodité szent gyümölcsének nevezték. Az elnevezés részben a benne található körülbelül 600 magnak is köszönhető, ami már a kora időktől kezdve a termékenységet szimbolizálta. Továbbá úgy tartották, hogy a habokból kikelve, az istennő léptei nyomán mindenféle egzotikus nővény nőtt ki a földből, köztük a gránátalma is. Talán nem véletlen, hogy éppen a szépség istennőjéről kapta egyik elnevezését.

A modern szépségipar is hamar felfedezte magának ezt a mélyvörös színű gyümölcsöt, ami nem meglepő annak fényében, hogy a gránátalma háromszor hatékonyabb antioxidáns, mint a szőlő, zöld tea vagy az áfonya. Ennek köszönhetően pedig hatékonyan veszi fel a harcot a szabadgyökök ellen és hozzájárul a kollagén és elasztin termeléshez. Mindezek segítik megőrizni bőrünk fiatalságát, ruganyosságát, ápoltságát. Ezen kívül fontos megemlíteni még azt is, hogy a gránátalma segíthet csökkenteni a daganatos megbetegedések valószínűségét is. A gránátalma kivonatot tartalmazó kozmetikumok illetve étrend-kiegészítők használata tehát egyszerre lehet jótékony hatással az egészségünkre és szépségünkre is.

A CD Gránátalmás pumpás és golyós dezodorok természetes gránátalma-kivonatot tartalmaznak, és 24 órás frissességet és ápoltság érzetet biztosítanak anélkül, hogy fehér foltot hagynának a ruhán. A hatékony aktív dezodoráló rendszer egész nap megbízható védelmet nyújt a kellemetlen illatokkal és a nedvességérzettel szemben, míg a bőrbarát összetétel segít helyreállítani a bőr természetes egyensúlyát. A CD dezodorokat bőrgyógyászatilag tesztelték, és minden bőrtípusra használhatók. A természet inspirálta CD dezodorok a CD Reinheitsgebot filozófiát követve nem tartalmaznak vitatott összevetőket, így például ásványi olajat, szilikont, parabént, színezőanyagot sem, illetve egyben alumíniumsó-mentesek is. Mivel a CD dezodorai nem tartalmaznak állati összetevőket sem, ezért a vegán életmód előírásainak is megfelelnek.

Ajánlott fogyasztói ár:
Gránátalma, golyós dezodor, 50 ml, 799 forint (balra)
Gránátalma, pumpás dezodor 150 ml, 1099 (jobbra)

További információ a CD márkáról és a termékeiről: www.cd-kozmetikumok.hu

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató