A csodálatos szódabikarbóna: ilyen sokoldalúan használhatod a szépségápolásban

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A szódabikarbóna nem egy ismeretlen alapanyag a konyhában és a környezetbarát takarítás során sem. De arra gondoltál már, hogy a szépségápolásban is felhasználhatod? Ha nem, akkor mutatjuk, milyen sokoldalúan bevetheted a fürdőszobában!

Az már köztudott, hogy a szépségápolás fontos része a bőrradírozás, ám ezekért a termékekért hajlamosak vagyunk túl sokat áldozni.

Pedig valóban könnyű őket kiváltani: testre ott van pl. a kristálycukor és a durvább szemű só, arcra pedig a szódabikarbóna.

Utóbbi finomszemcsés, ezért nyugodtan használhatod az arcod érzékenyebb bőrére is, persze csak gyengéden.

Érdemes keverned valamilyen olajjal, vagy vízzel, ami lehet a bázisa az egésznek, és így sokkal könnyebb lesz a felvitel is. Egyszerűen dörzsöld át az arcbőrödet és a nyakadat vele, óvatosan öblítsd le, majd végezd el a szokásos rutinodat (arctisztítás, hidratálás).

A szárazsamponokat sokszor méregdrágán lehet megvenni a boltokban, pedig erre a célra a szódabikarbóna szintén tökéletes – olyannyira, hogy gyakran a szárazsamponok is erre a csodaszerre építenek.

Használata során egyszerűen szórd a hajtövekre a szódabikarbónát, kicsit dörzsöld át, várj pár percet, majd fésüld át alaposan a hajadat, és már mehetsz is!

A szódabikarbónát egyébként a samponod dúsítására is felhasználhatod, különösen akkor, ha zsíros a hajad, hiszen ennek az anyagnak az egyik leghasznosabb szerepe a szépségápolásban éppen az, hogy segít legyőzni a zsírosodást.