Anyajegyek környékén is nyugodtan lehet gyantázni? Összegyűjtöttük a leggyakoribb szőrtelenítési tévhiteket!

Anyajegyek környékén is nyugodtan lehet gyantázni? Összegyűjtöttük a leggyakoribb szőrtelenítési tévhiteket!

Címlap / Stílus / Test / Anyajegyek környékén is nyugodtan lehet gyantázni? Összegyűjtöttük a leggyakoribb szőrtelenítési tévhiteket!

A szemöldök gyorsabban nő? A borotválástól megerősödik a szőr? Anyajegyek környékén is nyugodtan lehet gyantázni? Összegyűjtöttük a leggyakoribb szőrtelenítési tévhiteket, hogy segítsünk a számodra tökéletes megoldás megtalálásában!

„A szemöldök gyorsabban nő, mint a többi szőr!”

Mivel akár mindennap felfedezhetsz néhány rakoncátlan, kiszedésre ítélt szálat, úgy tűnhet számodra: a szemöldököd nő valamennyi testszőrzeted közül a leggyorsabban. Ez azonban nem igaz, hiszen minden egyes szál növekedése heteket vesz igénybe.
A szemöldök számszerűleg háromszor lassabban „cserélődik”, mint a haj, éppen ezért bánj óvatosan a csipesszel – ha megszalad a kezed, annak sokáig nyomát viseled!

„Hurokkal bárhonnan el lehet távolítani a szőrt!”

Ez a módszer úgy működik, hogy a szakértő, vagy akár te magad egy zsineg segítségével hurokba fogja a szálakat, és gyökerestül kitépi őket. Már évszázadokkal ezelőtt is használták a technikát a bajusz és a szemöldök gyors, fájdalommentes szőrtelenítésére.
Mivel azonban viszonylag lapos felületeken működik a legjobban, máshol nem javasolt a használata: túl sok szőr „kimaradhat”.

„A borotválástól megerősödik a szőr!”

Talán ez a tévhit a legelterjedtebb mindközül. Annyi alapja van csupán, hogy a borotválással elvágott szőrszálak vége már nem elvékonyodva nő vissza, hanem a tővel megegyező vastagságban.
Ettől szúrósabbnak, élénkebb színűnek tűnhet – sűrűbb azonban semmiképpen sem lesz! Egyébként, ha igaz lenne a feltételezés, a nők nagy része orángutánt megszégyenítő bundájú lábakkal szambázna az utcán.

„Ha a növekedéssel megegyező irányban borotválom, nem nő be a szőr!”

A rettegett szőrbenövés elkerülésére rengetegféle praktika létezik, jelentős részük azonban sajnos butaság. A szőrbenövésre mindenki hajlamos – minél sötétebb árnyalatúak a szálak, annál inkább.
A leghatékonyabb megelőzési módszer az érintett felület rendszeres, főleg borotválás előtti radírozása, mellyel eltűnnek a bajt okozó elhalt hámsejtek. A borotválás irányának változtatásával legfeljebb a sérülés esélyét csökkented.

„A mellbimbó környékét is szabad gyantázni!”

Ha a gyantára esküszöl, kézenfekvőnek tűnik, hogy valamennyi testtájon azt használd. A mellbimbó környékén növekvő sötét szálak eltüntetésére azonban orvosilag nem ajánlott ez a módszer – ráadásul a nemi szervek, a szemöldök, az orr és a fül környékén sem.
Ennek oka, hogy nagyobb az esély a gyulladásra és a hegesedésre. Válaszd inkább a csipeszt erre a célra!

„Anyajegyes felületet is nyugodtan lehet gyantázni!”

Sok kozmetikus szemrebbenés nélkül elvégzi a műveletet erősen anyajegyes bőrön is, ami azonban óriási hiba. Gyantázáskor ugyanis károsodik a bőr legfelső rétege, ami hajlamossá tesz a gyulladásra és a hegesedésre, mint ahogy azt az előbb, a mellbimbó kapcsán már említettük.
Semmilyen anyajegy, seb vagy visszér esetén nem javasolt az érintett felület gyantázása!

„Az elektromos borotva is éppolyan hatékony!”

Tény, hogy az elektromos borotva használata kevesebb kockázattal jár, hiszen sokkal nehezebben vághatod meg vele magad. Ezért cserébe viszont alig néhány órán át tart a simaság. A hagyományos borotva közelebbről érintkezik a bőrrel, így egy kicsit tovább tart az ezzel sújtott szálaknak a visszanövés.
Aminek az ára olykor sérülés vagy benövés lehet. A döntés a te kezedben van: neked melyik éri meg? Akármelyik szőrtelenítési módszert választod, fontos tudnod, hogy a hosszú időn keresztül fennálló bőrpír, fájdalom vagy egyéb tünet semmilyen esetben sem normális. Keress más megoldást, ha ilyesmit tapasztalsz!

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!