6+1 jel, hogy nem állsz készen egy tetoválásra

Göcző Nóra
Írta: ,
6+1 jel, hogy nem állsz készen egy tetoválásra

Kép forrása: tattoo-moscow.ru

Sokak számára a tetoválás csak egy divatos hóbort, ami most úgy tűnik, nagyon trendi, de hamar lecseng és akkor majd mindenki megbánja, hogy varratott magára valamit. Mások számára azonban a tetoválás egy önkifejezési forma, egy üzenet a külvilágnak, amely a viselője számára is fontos mondanivalót hordoz. Nem titok, hogy él a köztudatban egyfajta elzárkózás a tetoválások elől, vélhetően azért, mert az elmúlt évtizedekben a börtönökben készített, silány minőségű rajzokkal hozzák sokan összefüggésbe. A tetoválásnak azonban esztétikai funkcióján kívül társadalmi jelentősége is van.

S, hogy milyen régre nyúlik vissza az effajta bőrdíszítés? A legrégebbi ismert tetoválást Ötzi viselte. A körülbelül 5300 éves gleccsermúmiát a kilencvenes években találták meg az Alpokban, bőrét párhuzamos és keresztre emlékeztető motívumokkal díszítve. A felvarrt minta tehát nem csak életünk végéig marad meg, hanem sokkal tovább is. Érdemes tehát jól átgondolni, hogy szeretnénk-e belevágni a műveletbe. Íme, néhány jel, hogy még nem állsz készen a tetoválásra.

Szerelmi bánatod van Kép forrása: veronicabeard.com

A tetováló szalonok tulajdonosai szerint a leggyakoribb hiba, amit elkövetnek a hozzájuk betérő vendégek, ha szerelmi bánatuk miatt vágynak tetoválásra.

Mint mondják, ilyenkor a testi fájdalom utáni sóvárgás magasabb, mint normál lelki állapotban, de ez a bánattal együtt elmúlik, a minta viszont nem.

Sokszor a nagy csalódást követően valami olyanra vágyik a vendég, ami az együtt töltött boldog pillanatokra emlékezteti (ez lehet egy dátum, GPS-koordináta, rajz egy tóról, házról, magáról a szeretett személyről).

Ők azok, akik néhány hónap múlva újra visszatérnek és kérik a tetoválás takarását vagy felkeresnek egy bőrgyógyászt, hogy lézeres kezeléssel távolítsa el a motívumot.

Nem ismered a tetováló művész stílusát

Minden tetováló művésznek saját stílusa van. Ha csak úgy betérsz egy szalonba és előtte nem tájékozódsz a részletek felől, akkor kellemetlen meglepetésben lehet részed.

Egy olyan egyszerű mintát is, mint a Hold, egy szem, egy rózsa vagy madár, ezer féle módon lehet megrajzolni.

Ha neked nem tetszik az, ahogyan a tetováló elképzeli, akkor saját ötlettel is előállhatsz, de mivel ez alapvetően egy művészi tevékenység, minden tetováló szereti egyedivé tenni a munkáját.

 

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?